Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur tiden en 1964 GTO

1964 års Pontiac GTO är ofta krediteras med många klassiska bil entusiaster som första muskel bil. Den '64 GTO var tillgänglig endast med en 389 kubiktum V-8 motor. Dock var 389 finns med antingen en enda, fyra-FAT förgasare eller med tre, två-fat förgasare. Liksom alla motorer, skall den tidpunkt där distributören sänder en elektrisk signal till tändstiften synkroniseras med positionen för kamaxel, avses ett förhållande till som "timing". Justera timingen är densamma för båda versionerna av 389 motorn. Saker du behöver
Krita
Skruv
Timing ljus
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Scribe riktsnöre över "+ 6 "stämpla på motorns timing pekare. Tidpunkten pekaren är en metallplatta som ligger ovanför och något till vänster om den harmoniska balansblock. Den "+ 6" stämpel innebär att tidpunkten kommer att ställas in till fabriken specifikation av sex grader före övre-dödpunkt.
2

Scribe riktsnöre över fördjupningen på toppen av den harmoniska balancer . Det finns bara ett indrag. Om varumärket inte syns, vrid motorn i korta intervaller genom att snabbt vrida tändningsnyckeln till läget ON och sedan till avstängt läge tills märket syns.
3

Dra Gummislang av sidan av fördelaren och anslut slangen med en skruv.
4

Lossa med en skiftnyckel, men ta inte bort, bulten som håller fast botten av distributören till toppen av motorn.
5

Anslut ett stroboskop till motorn. Inte alla timing lampor är konstruerade på samma sätt, så följ tillverkarens anvisningar noggrant.
6

Starta motorn och låt den gå på tomgång.
7

Point tidpunkten ljus vid harmonisk balansaxel och aktivera ljuset. De två kalkfläckar ska framstå som ett varumärke med stöd av blinkande ljusstråle. Rotera distributör i små intervaller tills märkena justera.
8

Stäng av motorn och ta ur stroboskop.
9

Dra distributören bult med en skiftnyckel.

10

Ta bort skruven från återförsäljarens slangen och tryck in slangen på dess montering på sidan av distributören.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102528.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.