Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändkablarna på en 1998 Chevy S-10 2.2

Den 1998 Chevy S10 pickup med 2,2-litersmotorn har en av följande två olika system för att skjuta tändstiften: Den första är en spole nära kontakt systemet. Detta system använder coil förpackningar och tändstift sladdar till pluggarna. Den andra är en spole över plugg system som använder en separat spole monterad ovanför varje tändstift. Det finns inga tändstift kablar för att ändra på det andra systemet. Om din lastbil har spolen nära pluggar systemet, tändstift kablar för det finns på de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Wrench in
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriets minuspol med en skiftnyckel och isolera kabeln från batteriet medan du arbetar. Det är viktigt att det inte finns någon elektricitet går till tändsystemet medan du arbetar med den.
2

Leta tändkablarna går från spolen förpackningar på ventilkåpan på motorn gnistan pluggar i cylinderhuvudet. Välj ett till att börja med och dra tråden från spolen pack genom att ta tag i stöveln och dra kabeln rakt utanför terminalen på spolen. Koppla inte från någon av de andra tändkablarna ännu.
3

Följ ner kabeln till tändstiftet, sedan tag denna ände av tråden från start på tråden, liksom. Med hjälp av en vridande rörelse, lossa skon och dra den rakt ut från tändstiftet. Släng den gamla tändkabeln.
4

Välj en ny tråd från uppsättningen och lägg en liten klick av dielektriskt fett på insidan av stövlarna på varje ände av tråden. Skjut kabeln på spolpaketet terminalen tills den ligger an, rutt sedan kabeln till tändstiftet, med samma väg som den gamla kabeln används. Skjut kabeln på tändstiftet. Det snäpper på plats när det skjuts hela vägen in pluggen.
5

Flytta till nästa cylinder och upprepa processen. Fortsätt denna procedur, arbeta dig igenom alla fyra tändkablarna. Installera den negativa batterikabeln tillbaka på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel.
6

Starta din S10 och kontrollera att motorn går korrekt. Om ens en plugg tråd är på sin plats eller inte anslutits ordentligt till kontakten eller spolen, kommer motorn inte köras korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102371.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.