Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar PVC ventil på en Nissan Hardbody

Den positiva vevhusventilation ventil på Nissan Hardbody pickup är en enkelriktad ventil som gör att gaser inifrån vevhuset på din motor att cirkuleras genom cylindrarna för att bränna dem . Detta minskar mängden av inre tryck i motorn och motorns utsläpp . PCV -ventiler är tillgängliga från återförsäljaren eller genom någon Biltema . Ventilen är mycket billigt och tar bara några minuter att ändra . Saker du behöver
Metric skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på oljefiltret på förarsidan av motorn . Filtret sticker ut på sidan av motorn och är lätt att känna igen .
2

Lokalisera PCV-ventilen på sidan av motorn precis bakom oljefiltret. Det är en liten skruv -in ventil med en stor gummislang kommer utanför den. Den PCV ventilen är på förarsidan av motorn . Addera 3

Dra gummislangen från slutet av PCV-ventilen , sedan använda en 19 - mm nyckel för att vrida ventilen motsols . Vrid ventilen tills det är löst nog för att ta bort från blocket . Släng den gamla ventilen .
4

Installera den nya ventilen i det gängade hålet i motorblocket och dra åt med en 19 - mm skiftnyckel . Skjut gummislangen tillbaka på slutet av den nya PCV ventil .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102412.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.