Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up för bättre körsträcka i en 1986 Chevy 454

Liksom andra lastbilar, behöver 1986 Chevy 454 en låt upp ungefär var 30.000 miles för att hjälpa det smidigt och förbättra bränsleekonomin. Även om det är lätt att ta lastbilen till mekaniker, tune ups är ganska enkel och gör bilen underhåll själv kan spara pengar. Saker du behöver
Flathead skruvmejsel
butik trasa
dräneringskärlet
Oljefilter
Oil
Distributör cap
Tändstiftshylsa
Ratchet Spark förlängning
pluggar
Luftfilter
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln så att du inte blir chockad när du arbetar på motorn. Med hjälp av en skruvmejsel, skruva av locket som täcker batteriet stolpen. Ta sedan bort kabeln från posten.
2

Ta bort den gamla oljan från bilen. Tappa av oljan och ta bort oljefiltret. Placera ett uppsamlingskärl under oljetråget och ta bort pluggen på botten av pannan för att tappa ur oljan. När oljan dräneras, bort oljefiltret. Tänk på att oljefiltret fortfarande har olja i den, använd handskar eller en trasa så att du inte spiller olja överallt Addera 3

Sätt ny olja i motorn.. Rengör området där oljefiltret sitter med en gammal butik trasa och lägg det nya oljefiltret i. Sedan tillbaka pluggen i botten av oljetråget. Ta av oljelocket --- placerad på toppen av motorn --- och häll i ny olja.
4

Kontrollera oljenivån. Motorn i Chevy 454 tar normalt mellan 6 och 8 liter olja. För att kontrollera oljenivån, dra mätstickan ur bilen, torka av den med en trasa, byt mätstickan, dra den tillbaka ut och titta på oljeledningen på oljestickan. Kontrollera att linjen där oljan slutar är mellan de två varumärkena på undersidan av stickan.
5

Byt fördelarlocket. Ta bort det gamla fördelarlocket --- kablar ingår --- och ställ den åt sidan. Installera den nya fördelarlocket. Ta sedan bort kablarna från det gamla fördelarlocket och, en efter en, bifoga dem till den nya fördelarlocket.
6

bort tändstiften. Det är viktigt att byta ut tändstiften ett i taget så att du inte förstöra den tändföljd. Fatta tråden fäst vid tändstiftet så nära motorn som möjligt och dra rakt ut. Det är okej att vicka tråden lite innan du drar ut den, men vara noga med att inte ta bort kabeln från bagageutrymmet eller måste du köpa en ny uppsättning av ledningar. Använd tändstiftshylsa och ratchet förlängning för att avlägsna gamla tändstift.
7

Byt tändstift. Placera nya tändstift i motorn med trådarna uppåt, precis som de gamla satt, anslut sedan kablarna. Upprepa hela processen för varje åtta tändstift.
8

Byt luftfiltret. Luftfiltret ligger i en svart plastlåda. Bara öppna lådan genom att ta bort skruven, ta bort det gamla luftfiltret och sätta i den nya. Lägg sedan tillbaka locket och dra åt skruven.
9

Anslut batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102594.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.