Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up en 1999 Dodge ES

Tuning upp din Dodge ES kommer att se till att du får högsta prestanda ur din bil. Utföra en tuneup kommer också att förbättra din gas körsträcka och hästkrafter så att din Dodge motorn inte arbeta hårdare än nödvändigt. För att utföra en tuneup på en Dodge ES innebär att du kommer att byta ut tändstiften, gnistan trådar plugg och fördelarlocket. Detta är ett ganska enkelt projekt som inte skulle ta mycket av din tid och kräver endast grundläggande verktyg för att slutföra. Saker du behöver
Wrench
Bladmått
Tändstiftshylsa
Spark Ratchet
pluggar
antikärvningsmedel
Tändstift trådar
Phillips skruvmejsel
Fördelarlock
Rotor
Visa fler instruktioner
Byta tändstift
1

Koppla bort batteriet i din Dodge ES. Ta bort minuskabeln från batteriet med en skiftnyckel för att förhindra elektriska stötar medan du utför tuneup.
2

Ta bort tändkabeln från första tändstiftet i motorn. Dra bara tråden ut. Ta en spärr tändstift och försiktigt skruva ur tändstiftet. Ta bort tändstiftet från uttaget i motorn. Addera 3

Montera nya tändstiftet på plats med tändstiftet spärrfunktion. Anslut ledningarna tillbaka in i tändstiftet. Upprepa denna process för alla tändstiften i Dodge motorn. Addera Byta tändstift Wires
4

Dra loss boot eller stickkontakten ur tändkabeln för att koppla bort kabeln från tändstiftet och även från fördelarlocket.
5

Ta den nya tändkabeln och anslut den till fördelarlocket och sedan till tändstiftet. Var noga med att byta varje tråd en i taget.
6

Upprepa denna process för alla tändkablarna.
Fördelarlock och Rotor
7

Koppla varje tändkablarna från fördelarlocket. Koppla in dem i den nya gemensamma jordbrukspolitiken.
8

Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller fördelarlocket på plats. Ta av locket från distributören.
9

Avlägsna rotorn från distributören axel knyck med Phillips skruvmejsel. Byt rotorn i fördelaren axeln och skruva fast den på plats.
10

Placera den nya distributören locket på distributören med Phillips skruvmejsel. Sätt tillbaka den negativa batterikabeln till batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102593.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.