Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur gör jag tid en Honda Accord?

Korrekt timing en Honda Accord är ett sätt att få ut det mesta av din Honda Accord motor. En förbränningsmotor timing hänvisar till sin tändningen. Tändningen bestämmer när en gnista uppstår att starta Accord s VTEC motor. Fabriken rekommenderar en inställning för Honda Accord VTEC motor varierar från år till år, men det i allmänhet ligger mellan 12 till 18 grader före övre dödläget. Du kan justera tändningen tid med några verktyg och mekaniska färdigheter. Saker du behöver
stroboskop
Wrench Kilar
Wheel
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil i ett område där du kan arbeta på motor och förvandla din Honda Accord på. Stäng av alla tillbehör i bilen, inklusive radio, luftkonditionering och värme.
2

Avsluta din bil och använd stoppklossar till Blockera hjulen på din bil. Ange din bil, lägg växeln i friläge, fast ingrepp i nödbromsen, och gradvis ta motorn till en tomgång på 750 rpm.
3

Avsluta Honda Accord låta rpm till gå tillbaka till noll och öppna huven på din VTEC motor.
4

Anslut stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först och den svarta klämman på minuspolen sekund. Därefter ansluter klämman stroboskop till antalet 1 tändkabeln ansluten till topplocket. Sedan, lysa tidpunkten ljus på trissan ansluten till motorns vevaxel för att se kontrollera inställningsmärket.
5

Kontrollera där tidpunkten markeringen på remskivan minskningar i förhållande till den grad fliken på framsidan av motorn. Du bör nu kunna se vad den nuvarande tändningen är. Du kan ta bort de installerade komponenterna om tidpunkten är rätt.
6

Leta distributören låsning bult vid basen av distributören bostäder och lossa den med din nyckel. Koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder och du kommer inte att kunna justera tändningen säkert.
7

Rotera distributör med handen tills tidpunkten markeringen på remskivan i linje med timing index du önskar. Kom ihåg, är 12-18 grader fabriken rekommendation.
8

Återanslut slangen distributören vakuumet i fördelningshuset och dra fast-down bolt med din nyckel. Ta tidpunkten från batteriet, tändkabel, och remskiva. Stäng huven på din bil och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102635.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.