Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Vilka är Tune-Up specifikation för en Dodge 318?

Dodge utrustade först 318 små block V-8 i mitten av 1967 tillverkningsår. Var dock motorn i huvudsak densamma som den tidigare 273 motor, men med en något större innerdiameter. Trots att 318 aldrig ansågs vara en högpresterande motor, gjorde dess hållbarhet är en populär motor val under de sexcylindriga basmodell motorer. Som med alla motorer, kräver 318 en periodisk tune-up. Lyckligtvis, detta är ganska enkelt - förutsatt att motorns specifikationer följs noggrant. Spark Plugs

318 var utrustad med spark typ N14Y pluggar. Tändstiftet gapet var 0,035 inches.
Distributör

Avståndet mellan spetsen av distributörens tändning poäng på sin extrema öppet läge var 0,017 inches. Kamvinkel var mellan 28 och 33 grader.
Tändningsinställning

Korrekt tändningen var 5 grader efter övre dödläget om de är utrustade med en manuell växellåda och 2,5 grader efter övre dödpunkt Om utrustad med en automatisk växellåda. Observera att distributörens dammsugarslangen måste kopplas bort från distributören och inkopplad så att tomgångsvarvtalet påverkas inte.
Hot Tomgång

Motorns tomgång måste justeras efter att motorn har uppnått sin normala temperatur och med luftkonditioneringen kompressorn arbetar. Den tomgång var 650 rpm med en manuell växellåda och 600 rpm med en automatisk växellåda.
Cylinderkompression

cylinderkompression måste vara relativt jämn bland alla åtta cylindrar och inom ett intervall på 120 och 160 kg.
Bränslepump Pressure

i skick, kommer bränslepumpen ger mellan 5 och 7 kg. av tryck till förgasaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102544.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.