Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man ändrar Tändstift på en 1998 Ford Expedition

Byta tändstift på din 1998 Ford Expedition var 20.000 till 30.000 miles kommer att hålla din bil i trim. Om din lastbil kör grov eller starta hårt, kan tändstiften vara allt som behövs för att rätta till problemet. Den tändstift i din lastbil leverera gnista från spolen till luft /bränsle laddning i cylindern. Med tiden elektroderna på basen av pluggarna erodera och gapet blir större. Byte av pluggarna är det enda sättet att rätta till detta. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Tändstiftshylsa
Bladmått
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa bulten. Lyft terminalen av batteriet och ställ in kabeln åt sidan.
2

Ta bort tändkabeln från första tändstiftet. Ta tag i tråden vid uppstart och vrida det som du drar ut den. Ta inte bort några andra tändkablarna ännu. Addera 3

Placera en tändstiftshylsa, med en förlängning och fäst spärrfunktion, över tändstiftet och vrid den moturs för att lossa den. Fortsätt att vrida kontakten tills den är fri från topplocket och dra ut den ur huvudet.
4

Kontrollera mellanrummet mellan elektroden och basen av tändstiftet genom att skjuta ett bladmått in gapet. Jämför gapet på kontakten till gapet rekommenderas av fordonstillverkaren och justera den efter behov. Om det är för hårt, böja elektroden ut lite. Om den är för bred, knacka på elektroden i lite. Den bladmått bör passera genom gapet med ett lätt motstånd när den är korrekt.
5

Installera den nya kontakten i topplocket och vrid den medurs för hand för att få de ämnen startade. Detta kommer att bidra till att undvika crossthreading tändstiftet. Dra fast tändstiftet med en hylsa och spärrskaft tills ombonad sväng sedan ungefär ett kvarts varv mer.
6

Placera en liten mängd av dielektriskt fett inuti tändstiftshatten och tryck boot på pluggen. Tryck ned den tills du känner att det klickar för att se till att den är säker.
7

Flytta till nästa pluggen och upprepa processen, fortsätter runt motorn tills du har ersatt alla tändstift. Anslut den negativa batterikabeln till den negativa inlägg på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102301.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.