Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur vill kolla Chevy Komprimering

Kontroll motor kompression när du ställer upp din Chevy kan du plocka upp problem tidigare om de inträffar i motorn. Testa kompression på din motor kan göras på några minuter, men du kommer att behöva en kompressionsmätare att utföra testerna. Om du inte har en, kan du hyra eller köpa en i de flesta bildelar butiker. Även om det aldrig kan ha inträffat för er att köpa en, ha en hängande på ditt verktyg vägg eller i verktygslådan gör kontrollera kompressionen vid varje tuneup del av ett bra underhåll rutin. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
Ratchet
Extension bar
kompressionsmätare
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna spolkabeln från spole eller distributör av din Chevy. Lägga kabeln åt sidan så det kan inte båge eller komma i kontakt med spolen under detta test.
2

Ta bort tändstiftet från en cylinder med ett tändstift hylsa och spärrskaft. Du kan behöva en förlängning också. Sätt den gängade änden av kompressionsmätare i tändstiftshålet och dra åt tills ombonat.
3

Dra runt motorn för fem till 10 sekunder, gör sedan notera avläsningen på mätaren av kompressions testare. Ta testaren från tändstiftshålet, sedan tillbaka kontakten och kabeln. Flytta till nästa cylinder och upprepa stegen.
4

Samla avläsningar från samtliga cylindrar och jämföra dem. Det bör inte vara mer än 10 procent variation i mätvärdena. Om du hittar en cylinder som är vägen ut ur den genomsnittliga, ytterligare tester skulle krävas för att avgöra om det finns inre skador på motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102262.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.