Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man stämmer en Edelbrock Carb

Edelbrock har tillverkat eftermarknaden prestanda delar sedan 1933. Främst känd för förgasare och fjädringskomponenter är Edelbrock varumärket inriktad mot högpresterande delar, efter att ha startat sin verksamhet producerar komponenter för racerbilar. Som ett resultat, kan Edelbrock förgasare producera stora hästkrafter vinster om ordentligt trimmad. Saker du behöver
Narrow-bladig standard skruvmejsel
Vakuummeter
Assistant
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en plan, jämn yta . Starta motorn och låt den gå på tomgång i fem till tio minuter. Det är viktigt för olja och andra vätskor för att uppnå normal driftstemperatur, i syfte att åstadkomma en noggrann baslinje att ställa förgasarna. När motorn är upp till normal arbetstemperatur, stänga av den.
2

Lyft huven och lossa vingmuttern på luftfiltret. Använd en trasa för att skydda fingrarna om muttern har värmas av varm motor. Haka ur vajern stift fäster kanterna på luftfiltret och lyft bort motorn, avslöjar ventilerna.
3

Anslut gummislangar från vakuummätaren till portarna på insugningsröret . Detta är ledningen som förbinder förgasarna till resten av motorn. De små mätning hamnar på dess sidor kommer att pluggas med små gummiproppar. Ansluta mätaren till dessa portar kommer att visa den hastighet med vilken luft sugs in i förgasaren. Varje ratten på mätaren representerar trycket av en annan förgasare.
4

Starta motorn. Mässing skruven på framsidan av förgasaren justerar tomgång blandning. Vrida skruven moturs blir blandningen magrare, minska mängden bränsle i blandningen. Vrid den moturs tills motorn kämpar på tomgång, sedan öka den något tills motorn går jämnt igen. Tanken är att ha tomgång blandningen vara så mager som möjligt utan att stalla.
5

Har din assistent trycker ner gaspedalen, varva med motorn nära, men inte över, det röda området på varvräknaren . De vakuummetrar bör stanna i stort sett konstant under denna. Om de spik, och motorn verkar vara på väg att stall, det finns lite bränsle kommer in i förgasaren. Om vakuummetrar dip, är blandningen för fet och behöver mer luft.
6

Justera skruven på sidan av förgasaren för att ändra mätning jets, lägga till mer eller mindre luft till bränsleblandningen när under makten. Upprepa testet med vakuummätaren tills nålen står stadigt när varva med motorn. När den gör det, ta bort mätaren, byt luftfilter locket och vingmutter och sänka huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102220.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.