Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar bränslefilter på en Mitsubishi Pajero EXE

Bränslesystemet på Mitsubishi Pajero EXE innefattar ett bränslefilter som är ansvarig för att hålla diesel ren. Den diesel strömmar in i bränslefiltret från bränsletanken. När diesel träder i bränslefiltret, flyter den genom fibered filtret inuti bränslefiltret bostäder. Den fibered filtret fångar sedan och håller eventuella föroreningar från diesel. Mitsubishi rekommenderar byte av bränslefilter på Pajero EXE var 40.000 miles. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet3/8-inch drive socketsDrip panPhillips-head screwdriver3/8-inch drive extensionLarge kanal-lås pliersFresh dieselNew bränslefilter
Visa fler instruktioner

1

Park Mitsubishi Pajero EXE i ett ventilerat utrymme. Dra huvfäste och höja huven.
2

Promenera till den bakre delen av Pajero och avlägsna den gas cap. Detta kommer att ta trycket av bränsleledningarna och bränslefiltret.
3

bort intercooler från toppen av motorn. Bränslefiltret är under intercoolern. Laddluftkylaren ser ut som en radiator som ligger plant ovanpå motorn. Avlägsna skruvarna från båda sidor av intercooler med 3/8-tums enhet ratchet och en socket. Ta sedan bort de elektriska pluggar och linjer från baksidan av intercoolern. Dra intercooler ur motorn, och ställ den på marken.
4

Leta bränslefiltret nedanför intercoolern området. Bränslefiltret har två bränsleledningar som är anslutna till dess främre. Placera droppskålen under Pajero i det allmänna området i bränslefiltret.
5

bort båda bränsleledningarna med en Phillips-skruvmejsel. Vrid bultarna moturs för att lossa klämmorna. Vrid och dra på bränsleledningarna samtidigt tills bränsleledningarna lossna bränslefiltret rören.
6

Ta bort de två bränslefilter fäste skruvar från baksidan av bränslefiltret med 3 /8-tums enhet ratchet, förlängning och en socket.
7

Dra ledningsnätet från baksidan av bränslefiltret. Dra sedan hela bränsle filterhuset ur motorrummet och ställ den på marken.
8

Position käftar de stora kanal-lås tång runt den nedre delen av bränslefiltret. Håll den nedre delen av bränslefiltret precis tillräckligt tätt så att det inte blir.
9

Vrid den övre delen av bränslet moturs filterhuset tills den lossnar från bottendelen av bränslefiltret. Avsluta skruva av toppen av bränslefiltret och ställ den på marken.
10

bort den runda, vita vatten sensor från botten av bränslefiltret med kanal-lås tång. Ta bort O-ringen från vattnet sensorn och ersätta den med den nya O-ringen som kommer med det nya bränslefiltret.
11

Fyll det nya bränslefiltret kapsel upp med diesel. Sedan, vrid den övre delen tillbaka på den nedre delen av bränslefiltret kapseln. Håll den nedre delen igen med kanal-lås tång och vrid den övre delen med handen tills det inte blir längre.
12

försiktigt placera nya bränslefiltret i hållaren. Skruva fast de två fästet bultarna igen och dra åt med Ratchet och uttag.
13

Hook tråden kontakten tillbaka in i bränslefiltret. Sedan skjuter båda bränsleledningarna tillbaka på bränslefiltret hamnar. Dra åt klämmorna ned tätt med Phillips-skruvmejsel.
14

Sätt intercoolern tillbaka på plats och skruva fast bultarna tillbaka in bulthålen på båda ändarna av intercoolern. Dra åt bultarna ner snäva med Ratchet och uttag.
15

Vrid tändningsnyckeln på i 15 sekunder. Sedan, starta motorn och låt den gå i ungefär 30 sekunder att fylla det nya bränslefiltret upp resten av vägen med diesel och för att avlägsna eventuell luft ur bränslefiltret bostäder och bränsleledningar. Stäng av motorn och stäng huven

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102433.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.