Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ställa Timing på SR20DET

Nissan SR20DET förbränningsmotor tillverkades 1989-1999 och användes i olika Nissan sportbilar och kupéer. Motorn användes på Nissan bilar endast erbjuds i Japan såsom Bluebird, 180SX, 200SX, frihet, och Pulsar. Den SR20DET s tändningen bestämmer när gnistan kommer att inträffa och få motorn igång. Det SR20DET har en rekommenderad tändning tid av 2 grader men du kan ändra tändningen timing eller ställa in den till 2 grader med några verktyg och mekaniska färdigheter. Du bör regelbundet kontrollera tändinställningen på din SR20DET att säkerställa att du får den bästa prestandan. Saker du behöver
stroboskop
Wrench Kilar
Wheel
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet och starta bilen. Stäng alla bilens tillbehör off, inklusive bilradion, värme och luftkonditionering.
2

Blockera hjulen för ditt fordon med stoppklossar för att garantera din säkerhet och säkerheten för dem omkring dig. Placera sändningen "Neutral", ingrepp i nödbromsen, och ta motorn till en tomgång runt 750 rpm.
3

Öppna huven och anslut stroboskop till SR20DET motorn batteri, No 1 tändstift, och den huvudsakliga remskivan.
4

Observera stroboskop på remskivan och se var tändningen faller. Du kan ta bort stroboskop och ta bilen tillbaka till sitt normala tillstånd om du är nöjd med tändningen.
5

Lossa den magnetiska sensorn vevvinkel placerad på vevaxeln med en skiftnyckel.

6

Använd handen för att justera vevaxelvinkelsensorn till oavsett tändningen när du vill.
7

Dra vevaxelvinkelsensorn med din nyckel efter att du har uppnått en perfekt tändning . Ta tidpunkten ljuset från batteriet, nr 1 tändstift, och viktigaste vevaxelremskiva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102225.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.