Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändstiften på en Pontiac Montana

Den Pontiac Montana debuterade 1999 som en omdöpt version av Pontiac Trans Sport. Såld till 2006, varje årsmodell Montana utrustad med en 3,4-liters V6-motor. Köp pluggar för din Montana på någon auto-delar återförsäljare. Kontrollera med de delar disk medarbetare att köpa rätt pluggar för din van. Välj tändstiften som säljs pre-gap att slippa gap varje plugg före installationen. Saker du behöver
Wrench in
tändstift socket
Ratchet
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på Montana och ta bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel. Fäst kabeln från batteriet.
2

Leta tändstiften på motorn. Det finns tre kontakter i varje sida av V-6 motor i Montana. Pluggarna är belägna nedanför ventilkåpor och har en tråd med en boot ansluten till toppen. Välj en kontakt för att börja med, och se till att komma ihåg var du startade.
3

tag i gummistövel på änden av tändstiftet. Vrid boot något och dra den rakt upp från kontakten. Lämna den motsatta änden av tråden intakt. Ta bort tändstiftet med en tändstift hylsa och spärrskaft. Släng den gamla tändstiftet.
4

Thread ett nytt tändstift i hålet för hand, vrida den medurs. Dra i kontakten med ett tändstift hylsa och spärrskaft tills det är ordentligt. Vrid pluggen ett kvarts varv extra för att säkra den.
5

Infoga en ärtstor mängd dielektriskt fett inne i gummistövel på tändstift tråd. Skjut kängan på pluggen. Vrid boot försiktigt om det behövs tills det låses på plats. Upprepa processen för varje återstående kontakten förrän du har ändrat dem alla.
6

tillbaka och dra åt den negativa batterikabeln med en skiftnyckel. Stäng huven och provköras motorn i din Montana.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102417.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.