Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Tune Up Specifikationer för en Ford Mustang 302

Fords 302 först tillverkades 1968 och installerades i Mustang i mitten av 1968 tillverkningsår. Den 302 var allmänt anses vara en pålitlig motor och enkel att arbeta på grund av sin enkla design och ringa storlek. Liksom alla motorer måste 302 periodiskt stämde upp för att det ska fungera på det mest effektiva. En kritisk del av tuning upp motorn med rätt specifikationer. Spark Plugs

302 var utrustad med modell BF-32 tändstift. Tändstiftet gapet, vilket innebär att avståndet mellan kontaktens två elektroder, var 0,034 inches.
Distributör

Inom 302 distributör är en enda uppsättning antändningspunkter. Detta avstånd mellan spetsarna på de punkter var 0,021 inches. Den kamvinkel, dvs den tid som spetsarna hos de punkter förblir öppna, var mellan 30 och 33 grader.
Tändningsinställning

Den korrekta tändningen märket är 6 grader före övre dödläget, vilket framgår av de numrerade linjerna på kanten av den harmoniska balansblock.
Tomgång

Tomgångsvarvtal måste mätas när motorn är varm. Om Mustang har en automatisk växellåda, är den korrekta tomgång 550 varv per minut. Om utrustad med manuell växellåda, är hastigheten 625 varv per minut.
Compression

Komprimering avser lufttrycket inuti en cylinder när kolven är överst av denna cylinder, mätt i pounds. Fabriken komprimering rating var 150 pounds.
Bränslepump Pressure

Bränslepump trycket avser mängd tryck bränslepumpen levererar till förgasaren. Fabriken bränslepump produceras mellan 4 och 6 pounds av trycket vid tomgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102532.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.