Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar en syresensor på 2004 GMC Truck

Den 2004 GMC Sierra lastbil har flera O2 eller sensorer syre i systemet. På V8 utrustad motor lastbilar, det finns en i varje avgasröret framför katalysatorn samt en på ner röret från grenröret. Vid bestämning av om du behöver ändra en O2-sensor, måste du notera vilken av sensorerna är felaktig så att du kan byta ut den rätta. Denna information kommer att lagras i truckens dator, så har det skannas innan du ändrar sensorerna. De flesta bildelar butiker kommer att göra det åt dig kostnadsfritt. Saker du behöver
Jack
Jack står
O2 sensor uttag
3/8-tums spärrnyckel
Visa fler instruktioner
1

Position ett jack under den främre upphängning av trucken och lyfta det från marken. Placera en uppsättning pallbockar under främre hjulupphängningen eller skenor ram för att stödja lastbilen, sedan sänka domkraften och ta bort det från under lastbilen.
2

Leta O2 sensor du tänker ändra. Om det är den uppströms sensorn, hittar den under motorn i ned röret som går från grenröret till katalysatorn. Om det är en nedströms sensor, är det i avgasröret precis framför katalysatorn. På dubbelt avgassystem lastbilar, det finns två nedströms sensorer på i varje rör.
3

Lokalisera pigtail kablage kommer ut ur toppen av O2-sensor. Följ ledningarna fram till den elektriska kontakten på bilens kabelstam. Koppla ur kontakten genom att trycka ned låsfliken på kontakten och dra de två halvorna av kopplingen isär.
4

Lägg ut en O2-sensor uttaget på O2-sensor i avgasröret. Om du inte har en, kan du köpa en O2-sensor uttaget på de flesta bildelar butiker. Använda en 3/8-tums spärrnyckel, vrid hylsan motsols, lossa givaren. Lyft den gamla givaren ur röret och kassera den.
5

Träd den nya O2-sensorn i hålet i röret för hand för att undvika att strippa eller korsgäng passform. Dra det med O2-sensor hylsa och spärrskaft, kör sedan kabelnätet pigtail upp till kontakten på trucken. Skjut kontakten på O2 sensorn i kabelnätet kontakten, se låsfliken ingriper. Upprepa denna process för varje O2 sensor som du behöver ändra.
6

Placera domkraften under framför lastbilen igen och lyfta lastbilen utanför domkraften. Ta läktaren från under lastbilen och försiktigt sänka lastbil till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102385.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.