Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på en Ford 2.9l

Ford 2,9-liters V-6 motor byggdes i Köln, Tyskland och därmed smeknamnet Ford Köln motorn. Ford 2,9-liters motor användes på Ford Bronco II, en kompakt SUV. Motorns tändinställningen bestämmer när en gnista kommer att inträffa för att starta motorn. Den 2,9-litersmotorn har en tändningen på 10 grader. Det rekommenderas att regelbundet kolla tändningen på din Köln motorn att hänga med underhåll behov 20 - åriga motor. Det är möjligt att justera tändningen med några verktyg och mekaniska färdigheter. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Vrid 2,9-litersmotor på . Alla tillbehör ska vara avstängd. Under hjulen på bilen
2

Place stoppklossar. Sätt växeln i neutralläge och bestämt engagera nödbromsen.
3

Öppna huven till 2,9-litersmotorn. Ta jordstaven på dubbel tråd pipen kontakten på tändmodulen. Engagera den varma tomgång option på tomgång styrventil placerad av motorn.
4

Anslut stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen och den svarta klämman på den negativa terminal. Därefter satte klämmorna stroboskop på siffran 1 tändkabeln ansluten till topplocket, och lysa den faktiska tidpunkten ljuset på de viktigaste vevaxelremskivan.
5

tillkännagivande där tidpunkten ljus på trissan faller i jämförelse med graden fliken på framsidan av motorn. Avbryt alla Personbilsverksamhet om den aktuella tändningen läser 10 grader.
6

Använd din nyckel för att lossa distributören låsning bult ligger vid foten av distributören bostäder. Koppla loss slangen distributören vakuum och koppla in den elektroniska gnistan datorn. Använd startkablar att jorda förgasaren switch.
7

Använd handen för att vrida fördelaren tills tidpunkten markeringen på remskivan linje med graden fliken på framsidan av motorn lyder 10 grader.

8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den tillbaka till distributören bostäder. Dra distributören lock-down bolt med en skiftnyckel. Återanslut enda tråd pipen kontakt eller jordstaven förut frånskilda.
9

Ta bort startkablarna från marken förgasare switch och tidpunkten komponenterna ljuset från motorn. Stäng huven till motorn och ta bort stoppklossar från hjulen på bilen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102649.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.