Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar Oxygen Sensor på en 1990 Plymouth Voyager

Syret eller O2-sensor på 1990 Plymouth Voyager van ligger i avgasgrenröret på motorn. Voyager använder en enda syresensor på de tidiga modellerna, vilket eliminerar gissningar om vilken man har misslyckats. Fastställande av huruvida O2-sensorn är dålig bestäms genom genomsöker datorn efter felkoder. Om du inte har en streckkodsläsare, handhållna enheter finns på många bildelar butiker. De flesta delar butiker kan skanna det för dig, och det är ofta gratis. Saker du behöver
O2 sensor socket
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din Plymouth Voyager van och lokalisera avgasgrenröret på framsidan av motorn. O2-sensorn är placerad ungefär halvvägs ner grenröret och ser ut som en cylindrisk, metall sensor med en kabelstam som kommer ut i toppen.
2

Följ pigtail ledningsnätet på toppen av sensorn tills du hittar där den ansluter till van huvudsakliga kabelnätet. Lyft låsfliken på kontakten och separera fläta kontakten från kabelnätet kontakten genom att dra isär dem.
3

Flytta tillbaka till O2 sensorn och placera en O2-sensor uttag över sensorn . Skjut en spärr i enheten hålet på sockeln och vrid det motsols, lossa O2 sensorn tills du kan ta bort den från grenröret. Släng den gamla givaren, sedan trär den nya sensorn i hålet i grenröret för hand. Detta kommer att hålla dig från korsgäng grenröret eller sensorn.
4

Dra givaren till 20 pounds-fötter med en momentnyckel och O2-sensor uttaget. Kör pigtail ledningsnätet från den nya sensorn till kabelnätet kontakten på van, tryck ihop kontakterna tills låsfliken ingriper. Se till att dirigera trådarna från sensorn borta från den heta grenröret eller några vassa kanter på motorn.
5

Starta motorn och testkörningen det att kontrollera att den fungerar korrekt. Stäng huven och stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102386.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.