Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter syresensorn på en 1993 Grand Prix

Lambdasonderna i 1993 Pontiac Grand Prix är en viktig del av motorns styrsystem. Arbetet som syresensorn är att läsa mängden syre i avgaserna när de lämnar motorn. Bilens dator använder sedan denna information för att beräkna förändringar i bränsle-och luftblandningen vid bränslespridare. Två syre sensorer används i Grand Prix, en i den nedre delen av grenröret och en andra precis bakom katalysatorn. Den process som används för att ändra dem är densamma för båda sensorerna, endast placeringen av sensorerna skiljer sig åt. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Leta syresensorn som du kommer ska förändras. Båda sensorerna är bäst nås underifrån bilen eftersom på sina platser. Om du ändrar ett uppströms givare, titta på basen av avgasgrenrör där avgasröret och grenröret möts. Sensorn kommer att vara precis ovanför denna anslutning. För en nedströms sensor, kommer sensorn att vara i avgasröret direkt till den bakre delen av katalysatorn.
2

Placera en domkraft under framsidan av Grand Prix och lyfta upp det från marken. Sätt i en uppsättning pallbockar under bilens ram järnväg sedan sänka bilen på läktaren. Avlägsna domkraften från under bilen.
3

Leta syresensorn och spåra ledningarna pigtail från toppen av sensorn tillbaka till kontakten på bilens ledningsnät. Tryck låsfliken och separera fläta från ledningsnätet. Flytta tillbaka till sensorn och ta bort den genom att vrida den moturs med en syresensor hylsa och spärrskaft.
4

in den nya syresensorn i det gängade hålet på grenröret eller avgasröret och vrid den för hand för att starta den. Detta kommer att bidra till att förhindra korsgängning sensorn som du installerar det. Dra åt sensorn med en syresensor hylsa och spärrskaft, kör sedan ledningarna pigtail till kabelnätet kontakten på bilen.
5

Tryck kontakten på sensorn pigtail i kontakten på bilens ledningsnät tills låsfliken ingriper. Se till att fläta dirigeras bort från värme eller skarpa kanter som kan skada ledningarna.
6

Placera domkraften under fronten på bilen och lyfta bort det från domkraften. Avlägsna domkraften från under bilen och sänka den tillbaka till marken. Avlägsna domkraften från under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102378.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.