Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up en Dodge Avenger

Utföra en låt upp på en Dodge Avenger innebär att byta tändstift, tändstift kablar, distributören lock och rotor. Dessa komponenter måste bytas ut med jämna mellanrum och Dodge Avenger ägare bör strikt följa underhållsplaner som anges i bilens instruktionsbok. Om du märker att resultatet för din Avenger har saknats på sistone, kan det vara ett tecken på att ditt fordon behöver en melodi upp. Saker du behöver
Wrench
Bladmått
Tändstiftshylsa
Spark Ratchet
pluggar
antikärvningsmedel
Tändstift trådar
Phillips skruvmejsel
fördelarlocket
Rotor
Visa fler instruktioner
Byta tändstift
1

Haka loss jordkabeln från batteriets minuspol. Börja med att lossa bulten med hjälp av en skiftnyckel. Dra sedan klämman utanför terminalen.
2

Kontrollera avståndet mellan tändstiftets elektroder med ett bladmått. Kontrollera mätningarna mot de specifikationer som anges i bruksanvisningen och justera vid behov.
3

Dra tändkabeln från första tändstiftet. Skruva loss tändstiftet från topplocket med en tändstiftshylsa och spärrfunktion.
4

Sprid en antikärvningsmedel på gängorna på de nya tändstiftet och skruva in den i topplocket med hjälp av en gnista plug socket och en spärrfunktion. Tryck sedan tändkabeln på nytt tändstift.
5

Upprepa denna process för att ersätta alla andra tändstift. Kom ihåg att koppla ur bara en gnista tråd från sin kontakt i taget. Detta kommer att förhindra att fästa fel tråd till fel kontakt. Addera Byte av tändstift Wires
6

bort de nya tändkablarna från lådan och ordna dem på ett plan yta från längst till kortast.
7

Hitta den kortaste tändkabeln på motorn. Dra det från distributören och tändstift. Tryck sedan den nya tråden i terminalerna i dess ställe. Var noga med att fästa den nya tråden i alla klipp som är avsedda att säkra den.
8

Hitta nästa längsta tändkabeln och byt ut det som du gjorde den kortaste. Fortsätt på detta sätt ersätter i ledningarna från kortaste till längsta tills alla trådarna har ersatts. Ta bara en tråd åt gången, så att kablarna inte kommer att bli inblandad.
Byta Fördelarlock och Rotor
9

Ställ den nya fördelarlocket ner framför av den gamla, medan den fortfarande är ansluten till motorn. Orientera nya mössa, så den är vänd åt samma håll som den gamla.
10

En efter en överföring tändstiftet trådarna från det gamla locket till den nya fördelarlocket. Var noga med att inte blanda ihop någon av trådarna samtidigt överföra dem till den nya gemensamma jordbrukspolitiken.
11

Lossa det gamla fördelarlocket monteringsskruvar genom att trycka ner på skruvskallarna och rotera dem 1/2 varv. Lyft sedan bort locket från distributören.
12

Skruva loss rotorn från distributören axeln med en stjärnskruvmejsel. Var försiktig så att du inte tappar skruvarna till distributören kroppen. Lyft av rotorn från distributören
13

Släpp nya rotorn på distributören axeln,.. Skruva in de två skruvarna som håller fast det
14

Ställ den nya fördelarlocket på distributören och dra åt den genom att trycka ner på skruvskallarna med en stjärnskruvmejsel, sedan koppla skruvarna undertill fördelarkroppen
15

Skjut den negativa batterikabeln på negativa batteripolen.. Dra sedan åt bulten med hjälp av en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102373.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.