Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man ändrar pluggar i en 2007 Jeep Liberty

tändstiften i din Jeep Liberty behöver för att fungera korrekt eller motorn går ojämnt, kommer bränsleekonomi försämras och motorn kan bli svårstartad. Ändra pluggar kommer att förbättra alla dessa system. Nya pluggar finns från Jeep återförsäljare eller de flesta auto-delar återförsäljare. En tändstiftshylsor gör jobbet att gå mycket snabbare och flera storlekar finns tillgängliga från de flesta delar butiker för att passa din applikation. De försäljning medarbetare i butiken kan hjälpa dig att välja den rätta. Saker du behöver
Wrench in
Tändstiftshylsa
3/8-tums enhet socket
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Jeep Liberty och lokalisera den negativa batterikabeln. Lossa bulten på den negativa batterikabeln änden med en skiftnyckel och ta bort kabeln från batteriet. Isolera kabeln från batteriet medan du arbetar.
2

Leta tändstiften på vardera sidan av motorn, på den sida av cylinderhuvuden. Välj ett tändstift till att börja med. Fatta gnista boot tändkabeln och ta bort den genom att dra det rakt ut som du vrider boot sida till sida. Lägga kabeln åt sidan för nu. Addera 3

Placera tändstiftshylsor över kontakten, anslut en 3/8-tums enhet ratchet och vrid tändstiftet moturs. Lyft stickpropp och uttag ur hålet i topplocket, sedan kasta den gamla kontakten.
4

Thread ett nytt tändstift i hålet för hand för att undvika korsgängning, dra åt den med ett tändstift hylsa och spärrskaft. Mest tändstift kommit pre-gap nu så att du inte behöver justera gapet på de nya pluggarna. Placera en liten droppe av dielektriskt fett på insidan av tändkabeln boot, tryck sedan start på den nya kontakten. Det kommer att snäppa på plats.
5

Flytta till nästa tändstiftet och upprepa processen, arbeta igenom alla sex tändstift. Anslut den negativa batterikabeln till den negativa inlägg på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta motorn för att kontrollera att den fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102400.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.