Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Det bästa sättet att öka MPG på en Cummins Diesel

1989 inledde Dodge i en ny era av prestanda och bränsleekonomi för full-size pickup lastbilar genom att släppa en massiv B-serien Cummins turbodiesel i RAM-lastbilar. Dessa motorer erbjuds massiva bogsering makt med oproportionerligt hög bränsleekonomi. Dock innebar undantag i Corporate Average standarder bränsleekonomi för lastbilar som Dodge kunde byta några miles per gallon för tystare körning och en tjockare vinstmarginal. Du kan få några av dem mpg tillbaka genom att modifiera lastbilen. Exhaust
p Om du vill bang-for-buck prestanda som kommer att öka hästkrafter, vridmoment och bränsleekonomi i ett svep, kan du inte slå ett nytt avgassystem. Cummins-motorer gör allt sitt arbete i motorn och turbo själv, så någon inskränkning i avgaserna kostar dig kraft och ekonomi. Ett helt nytt avgassystem (från turbo ner-rör till ljuddämparen) gjord av minst 4-tums slangar förbättrar bränsleekonomin till ett belopp av minst 2 miles per gallon, så mycket som 3 till 4 på två hjul- drive Ram modeller.
Slow Down

Oavsett hur effektiv din Cummins innebär Ram inneboende storlek det har att slå ett stort hål i luften bara att flytta. Den tumregel för aerodynamik är att fordonet kräver fyra gånger så mycket ström att gå dubbelt så fort, så effektbehovet är exponentiell till hastighet. Den uppgår till detta: Din Ram kan få 20 mpg vid 60 mph, men det är osannolikt att bli bättre än 15-17 mpg vid 70 mph och någonstans runt 12 mpg vid 80 mph. Så mycket som det kan störa dig, sakta ner är den enda billigaste och enklaste du kan göra för att öka bränsle körsträcka.
Sänk Det

bra Nyheter om din lastbil inneboende dåliga aerodynamik är att allt du gör för att förbättra dem kommer att vara betydande. Dåliga aerodynamik förstärks av Ram frontal tvärsnitt - hur mycket luft det måste pressa ur vägen, som har mer att göra med sin storlek och rida höjd än dess form - så det mest effektiva man kan göra är att sänka din lastbil. En 2-tums drop bör netto du några imponerande vinster utan att offra mångsidighet eller dra någon av RAM: s stora skillnaderna på marken.
Installerar en Belly Pan

Överväg täcker botten av ditt RAM chassi med en fullängds, plåt belly pan. En belly pan kommer att snabba luftflödet under Cummins oljetråget och Ram underrede, vilket kommer att förbättra sin körsträcka samt höghastighetståg hantering och stabilitet. En belly pan kan tyckas lite dumt på mindre bilar - vilket är ca 4 inches från marken - men ditt RAM har 6 till 8 inches av markfrigången. Det är en hel del luft passerar under på 70 mph. Åtminstone kommer en belly pan kan du köra 4 till 5 mph snabbare samtidigt bibehålla samma bränsleekonomi. Om du inte vill installera en fullängds pan, åtminstone köra en från botten av främre stötfångaren på baksidan av överföringen (eller överföring fallet om du har fyrhjulsdrift). Bara berätta för dina vänner att det är en hasplåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102382.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.