Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur till Ändra Transmission Fluid för en 2006 Explorer

Ford Explorer är en medelstor SUV som tillverkas av Ford Motor Company sedan 1990. 2006 års modell representerar början av den fjärde generationen av Explorers. Det var erkänd som 2006 nordamerikanska lastbil av året. Även om Ford Explorer är en sofistikerad bil, kan ägarna ändå utföra ett antal reparations-och underhållsarbete utan professionell hjälp. Ändra transmissionsolja på din bil är en del av rutinmässigt underhåll som Ford ägare kan göra. Saker du behöver
vit duk
Metal pan Sida 3/16 tum L-formad nyckel
Ratchet set
Visa fler instruktioner
1

Starta bilen och hålla den igång i några minuter för att värma upp motorn. Detta kommer också att medföra överföring till driftstemperatur av 80OF - 120OF. Sedan ta nyckeln ur tändningen och kontrollera att parkeringsbromsen är på och att bilen är parkerad på ett jämnt underlag.
2

Lyft bilen med en lyftanordning. Följ rätt procedur som anges i bruksanvisningen. Använda någon form av kran eller jack på din bil är farligt så du måste vara mycket försiktiga och se till att fordonet är ordentligt stöd.
3

Leta behållaren transmissionsolja under bilen . Det är ungefär under växellådan. 2006 Ford Explorer modeller saknar en mätsticka i behållaren. Snarare har de en vätska inspektionspluggen på sidan.
4

Placera ett kärl under transmissionsolja reservoaren där du kan tömma överföringen.
5

Håll större metall avtappningspluggen med en ratchet set. Samtidigt, ta bort den lilla /mittpluggen vätska inspektion med en skiftnyckel.
6

Töm transmissionsolja i pannan och vänta några minuter. Om vätskan rinner i en tunn ström eller i droppar, är den vätska på en acceptabel nivå. Om det inte finns någon vätska alls, bör mer vätska tillsättas.
7

Utdrag ny transmissionsolja ur behållaren med hjälp av en särskild sugande verktyg speciellt för transmissionsoljor. Använd samma verktyg för att injicera transmissionsolja i reservoaren.
8

Töm transmissionsolja från behållaren och vänta tills det börjar komma ut i en tunn ström eller när det börjar droppa. Detta indikerar att vätskan i reservoaren ligger på rätt nivå.
9

Sätt tillbaka den lilla kontakten vätska inspektion med hjälp av en skiftnyckel eller en 3/16 tum L-formad nyckel.

10

Sänk din Ford Explorer och starta motorn för att kontrollera om allt fungerar som det ska. Flytta intervallet väljaren genom varje växel sakta, stannar en stund i varje läge för att tillåta överföring till ingrepp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102361.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.