Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar tändstift trådar på en Ford Explorer

Ford Explorer har flera olika motoralternativ finns, men oavsett vad motorn är i ditt, är processen att ändra tändkablarna på din Explorer densamma. Tändstiftet trådarna är avgörande för driften av tändsystemet eftersom de bär den elektriska laddningen från distributören eller spolpaketet till tändstiften. En felaktig tråd kommer att tillåta ett spänningsfall eller kan inte leverera någon, vilket gör att kontakten för brand med en svag gnista eller ej brand alls. Om du misstänker att ledningarna är defekta, ersätta dem med en ny, hög kvalitet uppsättning kablar. Saker du behöver
Wrench in
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Explorer och lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet terminal . Det finns ett stort minus symbol på batteriet indikerar negativa inlägg eller terminal. Lossa bulten på den negativa kabeln änden, sedan bort kabeln från batteriet. Isolera kabeländen för att undvika det misstag energigivande tändningen medan du arbetar.
2

Leta tändkablarna på motorn. Äldre modeller som har en distributör kommer att ha sladdar från den och ansluter till tändstiften på den andra änden. Nyare modeller kommer att ha en spolpaketet och ingen distributör. Dessa system har tändstift sladdar från spolpaketet direkt till tändstiften.
3

Välj den första tändkabeln för att ändra. Det spelar ingen roll var du börjar, men ta inte bort mer än en tråd i taget. Om du blandar upp placeringen av trådarna, kommer motorn inte köras rätt, om alls.
4

tag i tändkabeln vid boot på distributören eller spolpaketet. Twist det något som du drar rakt av terminalen. Dra inte i kabeln eller du kan rippa tråden ur bagageutrymmet. Följ ner kabeln till den motsatta änden och, igen, vrid och dra från start för att ta bort kabeln från tändstiftet.
5

Lägg den gamla tändstiftet rakt ut på marken eller en arbetsbänk . Matcha längden på den gamla tändkabeln till en av samma längd i den nya uppsättningen, sedan kasta den gamla tråden.
6

Installera den nya tråden genom att placera en liten mängd dielektriskt fett i varje stövlarna på slutet av trådarna och sedan trycka på kabeln på tändstiftet tills den snäpper på plats. Dra tråden upp till distributören eller spolen rygg och pressa tråden på kontakten där.
7

Flytta till nästa tråd och upprepa processen. Fortsätt att ta bort en tråd i taget, ersätta dem med nya och arbetar runt motorn tills de alla har förändrats.
8

Anslut den negativa batterikabeln till den negativa polen på batteriet, dra sedan åt bulten med en skiftnyckel. Starta motorn för att kontrollera att den fungerar som den ska och att alla kontakter är rätt dragna. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102376.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.