Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up en Toyota Corolla

En grundläggande tumregel för bilägarna är att få oljan bytas var 3000 miles och har en tune-up var 30.000 miles. Trimma upp en Toyota Corolla är en relativt billig underhållsrutiner som kommer att spara stora pengar om du gör det själv i stället för att föra in den i en butik eller återförsäljaren. Den tune-up handlar om att ersätta ett antal grundläggande delar som finns på din lokala bildelar leverans butik och kan göras utan sakkunnig mekanisk kunskap. Saker du behöver
Skiftnyckel
Bränslefilter
Phillips-head
skruvmejsel Platt-skruvmejsel
5/8 "plugg skiftnyckel
Tändstift
Tändstift ledningar
Points
Kondensor
Distributor Cap
Motor drivremmar
Grunt bakplåt
Motorolja
Luftfilter
Visa fler instruktioner

1

Lossa det gamla bränslefiltret med din skiftnyckel (eller matcha fast storlek skiftnyckel) och ta bort. Installera det nya luftfiltret.
2

Lossa skruvarna från fördelarlocket och ta bort den. Detta bör ge dig enklare tillgång till tändstiften. Släng den gamla fördelarlocket men håll till skruvarna.
3

Lossa och ta bort tändstiften med 5/8-tums skiftnyckel. Denna specifika nyckel kommer att göra jobbet enklare eftersom pluggarna ligger djupt inne i motorn. Även om du kan ta bort alla de gamla först och sedan installera de nya, kan det vara lättare att ta bort och installera nya pluggar en i taget så att du enkelt hittar infogningspunkterna.
4

Dra de gamla tändkablarna ut och ansluta nya. Detta kan göras för hand. Skruven som håller plattan där de gamla punkterna är anslutna
5

Skruva. Ta bort de gamla poäng (du ska kunna dra ut dem för hand) och installera nya. De gamla punkter kan kasseras. Skruva tillbaka fästplattan på.
6

Ta bort den gamla kylaren genom att lossa de två skruvarna som håller den på plats. Den gamla kondensorn kan kasseras. Installera den nya kylaren och dra åt skruvarna.
7

Installera den nya fördelarlocket och dra åt skruvarna.
8

Unbolt fästbultarna från motorn drivremmen och ta bort bältet. Du kan behöva använda en stor skruvmejsel eller liknande verktyg för att bända remmarna från remskivan. Montera de nya remmarna och justera spänningen men inte för hårt.
9

Byt olja. Skjut en bakplåt under bilens oljetråg för att fånga den gamla oljan när det rinner. Skruva loss bulten pluggen. När oljan dräneras, byt bulten pluggen och fyll ny olja i motorn.
10

Skruva av locket håller luftfiltret och ta bort locket. Detta kommer troligen att ha en vingmutter som kan skruvas loss för hand. Ta bort det gamla luftfiltret och installera den nya. Sätt tillbaka locket och skruva åt vingmuttern igen och dra åt. Den gamla luftfiltret kan kasseras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102274.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.