Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ford F-150 Timing Rutiner

Ford F-150 har varit den bäst säljande lastbil i USA 1970-2010, enligt Truck Trend magazine. Tillförlitlighet beror mycket på underhåll du ger din lastbil. Ett viktigt underhåll projektet är anpassningen av dina F-150 timing komponenter. Du kan spara lite pengar genom att göra detta själv. Notera dock att dessa rutiner kräver Ford OEM verktyg. Du skulle kunna skada din motor om du inte följer instruktionerna, eller om du inte är en erfaren mekaniker. Spärrmekanism

Komprimera spännaren kolven med kanten av ett skruvstäd. Medan du trycker tillbaka på spärrmekanismen med en skruvmejsel och skjut spärren armen tillbaka in i spännarmen. Införa ett gem i hålet på spännaren huset för att hålla spärren medan du arbetar. Du kan sedan ta bort spännaren från skruvstäd.
Inställningsmärkena

Kontrollera och markera positionen av mekanismens koppar länkar. Om dessa inte är synliga, markera tre länkar: två på ena sidan och och en på den andra. Du kommer senare att använda dessa som inställningsmärkena. Fixa dina kamaxel hållande verktyg på båda kamaxlarna. Nu, installera den officiella F-150 kamkedjan guider. Använd en kamaxel positionering verktyg för att rotera den vänstra kamaxeln tills timing märket du gjorde tidigare är klockan 12:00. Nu rotera den högra kamaxeln med din kamaxel timing verktyget tills inställningsmärket träffar 11:00. När dina inställningsmärkena är i position åt kamaxeln.
Vevaxel Installation

Använd en vevaxel hållverktyget att placera vevaxeln. Vrid vevaxeln moturs tills tight. Ta bort vevaxeln håller verktyget. Placera den inre vevaxeldrevet så länge navet ansikten utåt. Nu, installera vänstra kamkedjan i vevaxeldrevet och rikta en koppar länk av kamkedjan med slitsen i vevaxeldrevet. Använd kamaxeln positionering verktyg för att justera kedjan så den övre halvan av kedjan är under spännaren guide träpinne. Utför samma procedur med den yttre kamaxeldrevet och den högra kamkedjan. Även, denna gång den långa navet av kedjehjulet måste vara vänd inåt och den nedre halvan av tidpunkten kedja måste vara ovanför pluggen.
Inställningsmärkena Kontrollera

Check din timing markerar att säkerställa att de är väl anpassade. Placera vänster och höger spännare kamkedjan på tapparna och fixa timing bultarna kedjespännare. Ta bort låssprintarna i din spännare och hållverktygen på kamaxlarna. Sätt tillbaka vevaxeln sensorringen på vevaxeln och byta motorkåpan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102557.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.