Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar bränslefilter på en 1991 GMC Sonoma

Bränslefiltret på the1991 GMC Sonoma är den viktigaste delen av bränslet reningsprocessen. Bränslefiltret fällor sediment från bränslet inuti bränslefiltret. Bränslet lämnar bensintanken och går in i bränslefiltret. Från bränslefiltret, är bränslet rengörs och skickas ut på andra sidan av motorn. Du kan byta ut bränslefiltret på 1991 GMC Sonoma i mindre än en timme. Saker du behöver
5/8 Open end skiftnyckel
Fluid fånga pan
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken på ett jämn yta och stäng av motorn. Skruva av tanklocket från bensintanken för att avlasta trycket på bränslefiltret.
2

Leta bränslefiltret under förarsidan av lastbilen. Bränslefiltret på 1991 GMC Sonoma insidan av ramen järnväg mellan förarsidan hytten och bränsletanken på förarsidan. Bränslefiltret är inne i en rund plasthållare.
3

Lossa bränsleledningarna som går in i bränslefiltret med en 5/8 nyckel. Sätt 5/8 nyckel på den sexkantiga huvudet av bränsleledningen och vrid sexkantshuvud moturs för att lossa bränsleledningen. Skjut pannan vätskan fångsten under bränslefiltret innan helt ta bort raderna från bränslefiltret. Avsluta skruva loss bränsleledningarna från bränslefiltret och låta lite för mycket bränsle stöter fångsten pan.
4

Skjut bränslefiltret ur den runda plast fästet. Om det behövs, bump bränslefiltret med handen för att lossa den från fästet. Kassera det gamla bränslefiltret i vätskan fångsten pan. Skjut sedan bränslefiltret ur hållaren. Skjut in det nya bränslefiltret i plasthållare med flödet pilen pekar mot motorn.
5

Skruva båda bränsleledningarna tillbaka in i bränslefiltret. Sätt i bränsleledningarna i varje ände av bränslefiltret och vrid den sexkantiga huvuden medurs. Ta sedan 5/8 skiftnyckel och dra åt bränsleledningarna ner så att varje rad är mycket snäv. Skjut sedan vätskan fånga panorerar ut från under lastbilen.
6

Skruva gasen tillbaka locket på motorn. Därefter vrid tändningsnyckeln på och av tre olika tider för att prima bränslefiltret. Sedan starta motorn.
7

Kontrollera bränslefiltret och bränsleledningar för läckor medan motorn är igång. Sedan stänga av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102330.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.