Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Justera Timing för en Ford 302 motor

Nu är den tid du har väntat månader för. Du har lagt i allt arbete återuppbygga och återställa dina 302 Mustang. Hela kroppen, fjädring och inredningsarbeten är klar. Motorn är installerad. Det finns högoktanigt bränsle i bensintanken. Allt som återstår är att starta motorn, ställa upp perfekt och ut på vägarna. En av de viktigaste delarna av en ordentlig tune-up, särskilt i detta fall, är rätt inställning av tändningen. En motor med korrekt inställd timing kommer att accelerera snabbare, köra mer effektivt och smidigt och ger mer makt än en motor med felaktigt inställd timing. Saker du behöver
Spray Cleaner Review Rag
Krita /krita
Golf tee /medelstora spik
½ tums flex socket
12-tums Ratchet förlängning

Timing ljus
Visa fler instruktioner
1

öppna motorhuven. På framsidan av motorn i botten är den harmoniska dämpare. Tryck på tändningen för att rotera motorn tills tidpunkten visas märket på dämparen. Spraya dämparen och timing indikatorn på motorn med renare och skrubba med en trasa. Markera timing indikatorn på harmoniska dämpare med krita.
2

Koppla ur vakuum linje från distributören, om sådan finns, och anslut sugslangen med golf tee, spik eller annat lämpligt föremål. Addera 3

Lossa distributören genom att vrida klämman muttern nära distributören basen moturs med Ratchet och flex-uttag. Lossa det bara tillräckligt för att tillåta dig att stänga det.
4

Anslut stroboskop till makten, röda kabeln till batteriets pluspol och svart till negativ. Kläm den tredje ledningen på nummer ett tändstift. Starta motorn, fast i parkeringsbromsen och i växellådans friläge.
5

Aktivera stroboskop och rikta den mot harmoniska dämpare. Undvik fläkten och bälten. Leta reda på timing indikatorn på dämparen med stroboskop och läsa dess läge på skalan. Detta är den nuvarande tändningen. Om märket är ovanför noll, då den läses som före övre dödpunkten. Om det är efter noll, då den läses så här efter övre dödpunkten. För tidigare 5,0-motorer, kommer den rätta timingen vara 16 grader före övre dödläget.
6

Vrid fördelaren medurs för att flytta tidpunkten och moturs för att fördröja tidpunkten. Advance tidpunkten om läsningen från steg 5 är mindre än 16 grader eller fördröja det om värdet är högre än 16.
7 Rätt inställd timing gör din motorn gå mycket bättre.

Dra distributören håll bult. Ta bort pluggen från vakuum linje och anslut den till distributören.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102696.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.