Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur återställa datorn på en 2001 Ford Expedition Efter en Tune Up

Under normala omständigheter är det inte nödvändigt att återställa datorn till en Ford Expedition efter att ha utfört en rutinmässig tune up. Men om andra reparationer utfördes i samband med stämma upp, på grund av koder lagrade i drivlinan styrmodulen, då dessa koder måste rensas, vilket är i huvudsak allt som är involverade med att återställa en dator. Om kontrollera motorn ljuset tänds efter en låt upp utförs, och det var inte på före stämma upp, att kontrollera igen ditt arbete se till att allt var gjort på rätt sätt och inget annat var ogjort under förfarandet. Saker du behöver
Scan Tool Review Tändningsnyckelns
Papper och penna
Visa fler instruktioner
1

Kom i expeditionens förarsätet med felsökningsverktyg och hitta den diagnostiska porten, sitter under förarsidan instrumentbrädan. Hamnen har en skyddskåpa på den med bokstäverna "DTC" på locket.
2

Dra skyddslocket från hamnen och plugg datalänk kabeln från scan tool i porten. Du kan köpa ett användbart felsökningsverktyg för runt $ 100 på de flesta bildelar butiker. Bättre kvalitet sökverktygen, med bättre funktioner och förmågor kan fås för betydligt mer. Se till att Scan verktyget fungerar med Ford-fordon innan du köper den.
3

Följ din Scan Tool s specifika bruksanvisningarna för att köra ett självtest på expeditionen. Du kan behöva sätta i tändningsnyckeln innan felsökningsverktyg driva upp och kan bli ombedd att stänga av knappen på eller av under testet.
4

Kör självtestet i enlighet med anvisningarna i Steg 3. När du uppmanas att göra det, radera alla koder som kan förekomma. Du kanske vill skriva ner koderna på ett papper för framtida referens innan du rensa ut dem.
5

Avsluta självtest och koppla bort datalänkens kabeln efter testet är klart. Glöm inte att sätta på skyddslocket på plats över den diagnostiska porten för att förhindra skador på stiften och att hålla smuts och damm ur hamnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102313.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.