Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man reparerar en 1997 Sensor Expedition Oxygen

Syresensorn (eller O2-sensor) spelar en viktig roll i motorstyrningen för din 1997 Ford Expedition. Läsa procent av syre i avgaserna, sänder O2-givare informationen till fordonets dator som spänning. Datorn läser de spänningar och avgör om motorn går fett eller magert och justerar pulsen våg av bränsleinsprutarna att upprätthålla en lämplig balans mellan luft och bränsle till motorn. En felaktig O2-sensor kommer ofta orsaka att motorn går rikt. Eftersom en O2-sensor inte kan repareras, ändra den vid första tecken på problem för att hålla din lastbil igång ordentligt. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
O2 sensor socket
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa bulten. Isolera kabeln från batteriet medan du arbetar.
2

Höj framsidan av din expedition med en domkraft och ställning en uppsättning pallbockar under bilen för att stödja det. Detta är en tung lastbil, så se dina pallbockar är klassade för att stödja ett tungt fordon.
3

Lokalisera O2-sensor i avgasröret. Det ligger nära motorn där röret kommer ner och gör sin första böj. Koppla den elektriska kontakten som fäster O2 sensorn till bilens kabelstam genom att släppa låstungan och dra isär de två halvorna.
4

Ta O2 sensorn från avgasröret med en O2-sensor uttag och ratchet. Vrid sensorn moturs med spärr tills den är fri från gängorna. Lyft givaren ur röret och kassera den.
5

Träd den nya O2-sensor i avgasröret där du tog bort den gamla och skruva fast den med en O2 hylsa och spärrskaft. Dra åt sensorn till 34 foot-pounds med en momentnyckel och O2-sensor uttaget.
6

Anslut kontakten ledningsnätet från givaren till kontakten på trucken. Tryck ihop de två halvorna tills låsfliken ingriper.
7

Höj framför lastbilen med en domkraft. Avlägsna domkraften från under fordonet och sänka lastbil till marken. Anslut den negativa batterikabeln till den negativa polen på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102312.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.