Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man testar Nissan Spolar

Testa tändspolen på din Nissan bil eller lastbil är ett projekt som du kan göra hemma och spara dig själv en stor diagnostisk avgift på återförsäljare. Även spolen producerar elektricitet, testa det innebär motstånd spollindningarna. Du kan kontrollera motståndet med en multimeter som låter dig testa ohm eller ägna ohm meter. Om du inte har en multimeter, kan du köpa en i den elektriska avdelningen på många bildelar butiker eller centra hem. Saker du behöver Review, Digital multimeter
Wrench
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Isolera kabeln så att den inte går att kontakta batteriet medan du arbetar.
2

Hitta spolen. Spolen kan vara en cylinder eller ett fyrkantigt blocket men det kommer alltid att ha en högspänningskabel fäst vid den. Denna kabel ser ut tändkabeln och pågår till mitten av fördelarlocket.
3

Koppla högspänningskabel från spolen genom att dra den rakt ut från spolen tornet. Lägg den åt sidan och lossa kablarna fästa på vardera sidan av spolen tornet. Använd en skiftnyckel för att lossa muttrarna och ta bort dem tillsammans med trådarna. Om spolen har en plug-in-kontakt istället för dubbar, dra ur kontakten till spolen efter att ha släppt någon låsning fliken på kontakten.
4

Placera en bly från flera mätare på negativa inlägget eller terminal på spolen. Placera den andra ledningen på positiva inlägg eller terminal och notera avläsningen på mätaren. Detta är den primära resistansen för spolen och bör ligga mellan 0,7 och 1,7 ohm. Vissa bilar kan ge olika värden så kontrollera med återförsäljare för värden om du är osäker.
5

Flytta kabeln från pluspolen till hög spänning terminalen medan den andra ledningen på negativa post eller terminal. Notera avläsningen på mätaren. Detta är den sekundära motstånd och bör vara mellan 7500 och 10500 ohm på de flesta bilar.
6

Anslut anslutningarna till spolen om testet indikerar en väl fungerande enhet. Om spolen visar värden utanför de angivna områdena, behöver spolen testa vidare eller byta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102298.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.