Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Så byt tändstiften i en 2006 Expedition

Du behöver ändra tändstift i din Ford Expedition på 60.000 miles, vilket är dubbelt så lång som för många andra fordon. Tändstift kan behöva förändras förr, kan som karboniserade eller deformerade pluggar orsaka dålig motorprestanda och gas körsträcka. Demontera och montera pluggarna på 2006 Expedition är ungefär som att göra det för alla andra fordon, med endast en liten skillnad beroende på motortyp. Arbetet med varje kontakt för sig för att undvika att blanda upp dem. Du behöver upp till sex pluggar för en V6-motor och åtta för en V8. Saker du behöver
tändkabeln Tool Review Socket /spärrnyckel
5/8-tums gnista
vägguttag burk med tryckluft
6-8 tändstift
Anti- beslagta förening
5/16-tums gummislang
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Frikoppla truck batteri, lossa kabelklämma och kopplar bort den negativa (svarta ) kabel.
2

Koppla den elektriska kontakten till tändspolen, skruva loss fästskruven med en skiftnyckel och förlängning sockeln och ta bort spolen pack. Det är bara för en 5,4-liters V8-motor, gå direkt till steg 3 för andra
3

Ta enskilde tändkabeln vid boot.. Dra och vrid för att koppla bort den från tändstiftet. En plugg borttagningsverktyg rekommenderas. Dra aldrig genom den tunna tråden.
4

Rensa hålet tändstiftet skräp med tryckluft, skjuter luften i hålet genom munstycket. En cykel luftpump kan också fungera.
5

Installera en 5/8-tums tändstiftshylsa på skiftnyckel. Skruva loss tändstiftet ur sitt hål.
Installation
6

Ansök antikärvningsmedel till gängorna på nytt tändstift. Du behöver bara en tunn film av föreningen, och se till att inget av det blir på porslin eller elektroder.
7

Sätt in kontakten i en gummislang 5/16 tum i diameter (05:55 inches är en bra längd) med elektroder och trådar som sticker ut. Detta kommer att hjälpa till att installera pluggarna utan korsgängning.
8

Twist och skruva pluggen i hålet. Om slangen börjar slira, är pluggen korsgängning. Ta bort pluggen och försöka igen tills pluggen är i så hårt som du kan få det för hand.
9

Dra pluggen resten av vägen med tändstiftet uttaget.

10

Anslut tändkabeln eller installera om enskilda spolpaketet med sin skruv och elektrisk kontakt, anslut batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102492.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.