Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ställa in tidtagning i en Honda

Mest Honda fordon använder hållbara VTEC motor. Den VTEC-motorn är känd för sin bränsleeffektivitet och high-end hastighet. Den VTEC-motorn kan köras i över 200.000 miles, men korrekt underhåll måste göras för att uppnå denna typ av körsträcka. Tändningen bör kontrolleras och justeras regelbundet som en del av VTEC motorns underhåll. Tändningen bestämmer när en gnista uppstår i VTEC motorn att starta den. Du kan ställa in tiden med några verktyg och grundläggande mekaniska färdigheter. Tändinställningen för Honda motorer är i allmänhet mellan 12 och 18 grader. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Park din Honda i ett område med tillräckligt utrymme för att arbeta på motorn. Vrid motorn på genom att placera nyckeln i tändningslåset och vrid alla tillbehör av.
2

Avsluta din Honda, och hjulkilar hjul under hjulet på din bil av säkerhetsskäl. Ange din bil, lägg växeln i friläge och fast ställa nödbromsen. Successivt anpassa motorn till en varm tomgång 750 rpm genom att långsamt trycka gaspedalen.
3

Avsluta din Honda, och låta rpm för att återgå till noll nu att motorn har värmts upp. Öppna huven för att få tillgång till din motor. Koppla den enda tråd pipen kontakten på tändningen styrmodulen om din Honda har en. Styrmodulen kommer att ligga i distributören och du kan komma åt den genom att ta bort locket från distributören. Också engagera rusvarvtalet option på tomgång reglerventilen om din Honda har en.
4

Anslut ett stroboskop till motorns batteri genom att placera den röda klämman på pluspolen först, och den svarta klämman på minuspolen sekund. Anslut klämmorna timing ljus till nr 1 tändstiftet kabeln är ansluten till topplocket. Shine själva stroboskop på remskivan anslutna till huvudnätet vevaxeln. Vevaxeln är en del av motorn kopplad till svänghjulet och kolvarna.
5

Titta på inställningsmärket på remskivan, och se där tidpunkten markeringen på remskivan faller i jämförelse med graden fliken på framsidan av motorn. Du kommer att kunna se vad den nuvarande tändningen är. Du kan ta bort de installerade komponenterna och återlämna bilen tillbaka till det normala om inställningsmärkena match.
6

Leta distributören låsning bult vid basen av distributören bostäder. Använd din nyckel för att lossa den, och koppla loss slangen distributören vakuum. Var noga med att inte koppla ur alla andra vakuumslangar i eller runt motorn. Anslut slangen distributören vakuum till den elektroniska gnistan datorn om din Honda har en. Använd startkablar att jorda förgasaren switch om din Honda har en.
7

Använd din hand för att rotera distributören, och justera timingen markeringen på remskivan med graden fliken på framsidan av motorn . Minns Honda motorer har oftast en tändinställningen från 12 till 18 grader.
8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn, och anslut den till distributören bostäder. Använd din nyckel för att dra åt distributören låsning bult. Ta tidpunkten ljuset från batteriet och tändkabeln.
9

Anslut enda tråd pipen till tändningen styrmodulen, och frikoppla snabb tomgång alternativ varvtalsreglering. Stäng huven på din Honda, ange din bil, och växla transmissionen i parken. Ta bort stoppklossar från hjulen på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102678.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.