Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar en 1995 Chevy Distributör

Chevrolet från 1995-modellen år utrustad med distributör tändningar verka genom tidsbestämda och sekvenseras leverans av el till tändstiften. Fördelaren är den del av det elektriska systemet som levererar el genom rotorn och fördelarlocket till tändstift kablar. Elektricitet levereras genom rotorn som roterar i en cirkel inuti fördelarlocket. Eftersom rotorn roterar, det gör kontakt med en av tändkabeln terminaler, överföra el genom kabeln till tändstiftet. När distributör fel, otillräcklig el eller oberäkneligt leverans av el kan överföras till tändstiften. Saker du behöver
Skruvmejsel
Maskeringstejp
Timing pistol
Visa fler instruktioner
bort fördelarlocket
1

Leta fördelarlocket med följa tändkablarna från tändstiften till anslutningspunkten på fördelarlocket. Fördelarlocket kommer att ha alla tändstift kablar anslutna till den. Markera platsen fördelarlocket av den första cylinderns tändkabeln anslutningspunkt. Om du är osäker på vilken cylinder är läget ett, konsultera instruktionsboken, en online-resurs, mekaniker eller reparationshandbok. Du kommer att behöva denna information när du byter distributör.
2

bort eventuella fästskruvarna på fördelarlocket. Flera 1995 Chevrolet modeller inte ha fästskruvar, och fördelarlocket hålls på plats av spänningen ..
3

Fatta tag på båda sidor av fördelarlocket och dra den direkt från distributören bostäder. Ställ fördelarlocket bort från huset med trådarna fortfarande sitter. I vissa modeller, kan avlägsnande av den elektriska kontakten vara skyldiga att ha tillräckligt med utrymme att röra fördelarlocket. Tryck frigöringstappen på kontakten för att lossa spännet och dra ut kontakten från anslutningen.
Byta Distributören
4

Review var läget ett som ligger och noterade i steg 1 ovan. Markera den position på insidan av distributören bostäder med en liten skruvmejsel. Plasten gör lätt och håll märket. Repa inte det för djupt, dock.
5

Notera placeringen av elektriska ledningar på distributören och markera den med tejp vid behov.
6

Notera positionen av rotorn terminalen. Om rotorn terminalen inte riktning man har en assistent kort runt motorn så att den roterar. Rotorn kommer att snurra något under processen. Upprepa detta tills rotorn står inför position ett. Använd en penna eller skruvmejsel och gör en linje tvärs rotorn, distributören och över till motorn. Denna märkning kommer att användas för att återföra rotorn till samma position vid återmontering. Underlåtenhet att återställa rotorn till samma position, vid byte av distributör, kan resultera i en no-starttillstånd.
7

Placera den nya distributören bredvid den befintliga distributören och markera den nya distributören med en linje på samma plats. Om rotorn är installerad på den nya distributören, orientera den därefter.
8

unbolt ställskruven från rotorn huset och skjut av rotorn från den gamla distributören om du tänker använda den gamla rotorn. Skjut rotorn på rotorn inlägget på nya distributören och säkra med ställskruven. Rikta in rotorn med linan så att den är vänd exakt samma sätt som det var på den gamla distributör.
9

unbolt eller skruva fördelningshuset från motorn. Dra fördelningshuset bort från motorn. Inspektera fördelaren och returnera rotorn - om det fortfarande installeras - till den linje som markerar. Var så exakt som möjligt. Placera den gamla distributören nära den nya distributören och dubbelkolla linjemarkeringarna. Gör eventuella korrigeringar som behövs.
10

Installera den nya distributören bostäder på motorn och fäst den med bultar eller skruvar. Dra åt dem bara tillräckligt att du inte kan stänga av distributören. Lossa de bultar eller skruvar något till den punkt där du kan knappt röra fördelaren för hand.
11

Anslut de elektriska anslutningarna till distributören. Använd dina tidigare anteckningar eller markeringar tejp för att säkerställa att anslutningarna är korrekta.
12

Byt fördelarlocket på distributören bostäder. Säkra fördelarlocket med de kvarhållande bultar, skruvar eller clips. Byt ut alla elektriska anslutningar om det tagits bort. Addera Justera Timing
13

Starta motorn och låt den gå på tomgång tills den är i trim. Stäng av motorn.
14

Point en timing pistol att tändstiftet nummer ett. Starta fordonet för att kontrollera timing.
15

Vrid fördelaren tills timing pistolen visar att gnisttändningen ordentligt är tidsinställd. Justera distributören bostäder i små steg och kontrollera timing. Om du roterar åt rätt håll, kommer tidpunkten förbättras.
16

Dra åt bultarna fördelarhuset eller skruvar för att säkra distributören i läge.
17

Provkör fordonet för att kontrollera dess prestanda vid acceleration och belastning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102146.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.