Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

När ska du byta ut släpvagn däck?

Trailer däck bära en tung belastning för det mesta, vilket får dem att bära snabbt och ibland oförutsägbart. Byte av däck på släpet innan det finns ett allvarligt problem är avgörande. Om ett däck blåser ut på grund av skada, överbelastning eller allmänt slitage, kommer det att göra de återstående däcken på släpvagnen ta på betydligt mer tryck direkt. Detta kan orsaka en farlig punktering kedjereaktion. Tre till fem år

Byt din släpvagn däck varje tre till fem år, enligt Carlisle Tire. Den genomsnittliga trailern däcket slits ut i tre till fem år, beroende på användning. Överväg att byta dina däck efter tre år oavsett mönsterdjup eller slitage. Om du tror att däcken är fortfarande i tillräcklig form för att fortsätta använda, då du får vänta en stund längre. Livslängden för dessa produkter är vanligtvis begränsad till cirka fem år.
Tecken på skador

Innan du tar din släpvagn för att dra något, gör en visuell inspektion av alla däcken på släpvagnen. Inspektera för korrekt inflationen. Om ett däck ser låg, så är det förmodligen. Använd en lufttrycksmätare för att se om däcket är vid den maximala PSI (pounds per square inch). Trailer däck kan naturligtvis förlora 02:59 PSI per månad. Om de förlorar mer än det, så ska du byta dina däck.

Leta efter knölar eller platta fläckar på däcket. Använd handen för att gnugga runt trappstegen så att du kommer att märka några oegentligheter inte är synliga för blotta ögat. Om däcket har sådana skador på dess trappsteg, så det är inte säkert och bör bytas.
Mönsterdjup

Mät mönsterdjupet på varje däck på släpfordonet regelbundet. Använd en vanlig Lincoln öre som ett enkelt mätinstrument för att se om de slitbanor är djupt nog för säker användning, enligt Tire Track. Ansiktet på ett öre är en snabbreferens att veta om dina slitbanor uppfyller minimikrav för säkerhet.

Vrid öre upp på sin sida, med Lincolns ansikte mot dig, och hålla kanten av öre, huvudet nedåt, i flera av trappstegen. Om åtminstone några av Lincolns huvud är begravd under trappstegen när du använder detta test, då däcken har tillräckligt mönsterdjup för säker användning. Om hela hans huvud syns i de flesta trappsteg, är däcket utslitet och behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101203.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.