Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man tar bort ett däck från en Mazda

Ta bort ett däck från en Mazda är inte olik alla andra fordon, i att ha rätt verktyg och rätt markytan är viktiga för säkerheten och att vara framgångsrik. Den ordning i vilken du utför proceduren är lika viktigt. Lokalisera de verktyg akuta vägkanten som är utrustade med din Mazda och göra det till en vana att träna med dem. Saker du behöver
flaskdomkraft (utrustade) katalog lug skiftnyckel (utrustade)
Visa fler instruktioner
1

Park Mazda på en plan, asfalterad yta. Dra åt parkeringsbromsen.
2

bort navkapseln först såvida navkapseln fästs på kanten av brickor på muttrarna. Olika år, märken och modeller av Mazdas kan erbjuda en variation av navkapsel stilar.
3

Bryt muttrarna löst på däcket du vill ta bort. Lossa muttrarna något och inte ta bort dem eller över-lossa dem.
4

Lyft bilen med domkraften i placeringen av däcket du tar bort. Om det är en Mazda bil, kan du placera domkraften under rocker panelen på sidan av däcket som du tar bort. Eller om det är en lastbil eller SUV, kan du placera den under axeln. Se bruksanvisningen för Mazda för andra eventuella rekommenderade säkra lyftpunkter specificeras för Mazda.
5

bort muttrarna och ta bort däcket. I händelse av däckets nav har fastnat i navet av fordonet (ibland rost uppbyggd kan smälta de två tillsammans), slå på däcksidan med handen eller tungt föremål för att bryta det gratis. Var noga med att inte slå fordonet utanför domkraften och skadas eller kroppsskada. Omvänd ordning för att byta däcket, men det är rekommenderat att dra åt muttrarna till 80 fot pounds. Under-åtdragning kan ge åt muttrarna för att lossa och komma fri. Över-åtdragning kan orsaka skador på hjulnavet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100976.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.