Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla lufttrycket i ett däck på en Nissan Sentra

Underhålla Nissan Sentra är en viktig uppgift för att hålla dig säker på vägen. Detta underhåll omfattar kontroll bilens däcktryck varje gång du bränsle upp eller när som helst de ser låg. Köra däck på en lägre än rekommenderat tryck inte bara kan sänka din gas körsträcka, men det kan också göra dem osäkra och sänker deras livslängd. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Köp ett däck tryckmätare. Du har gott om alternativ när det kommer till detta. Om du vill ha något billigt, köpa en gammaldags mätare med en urtavla eller tryck-utlöst stick. Det finns också digitala modeller som läser mätningen till dig högt.
2

Cool dina däck ner genom att lämna bilen på en sval plats en stund. Friktionen mellan däck och vägbana har en effekt på mätningen. Kom ihåg att uppvärmd luft expanderar. Du vill inte att mäta däcktrycket när däcken är varma, eftersom det kommer att förvränga resultaten. Vänta över natten och kontrollera trycket på morgonen, om möjligt.
3

bort locken från varje ventilspindeln. Förvara dessa på ett säkert ställe, eftersom de kan gå vilse mycket lätt.
4

Skjut tryckmätaren i varje ventilskaft och ta del av mätningen. Om du hör väsande kommer från ventilen, vet du att du gör det på fel sätt och att inte få en ordentlig mätning. Tryck ner tillräckligt hårt och i rätt vinkel för bästa resultat. Skriv ner varje figur och notera vilka däck värdet tillhör i fall du har att lägga till eller ta bort luft.
5

jämföra resultatet med den siffra som tillhandahålls av tillverkaren. Detta kan hittas på klistermärket på förarsidans dörr. A 2008 Nissan Sentra 2,0, till exempel, kommer med däck dimensionerade för P205/60R15 90H. Den "P" betyder att däcket är avsett för personbil användning. Den "205" är bredden på däcket i millimeter. De "90h" betyder att varje däck kommer att kunna stödja 1,323 pounds eller 600 kg. Självklart bör du följa dessa gränser. En last som är för tung lägger för mycket stress på däcken, och kan leda till mindre-än-optimala prestanda eller orsakar däcken töms på luft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100923.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.