Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man använder ett mynt för att bestämma slitbana

Mängden mönsterdjup kvar på däcken påverkar greppet om vägen och ett däck svar på miljöfaktorer, såsom regn eller snö. I de flesta stater ett däck anses juridiskt sliten ut när det är 2/32 av en tum av mönsterdjup kvar på däcket. Dock betydligt nedsliten däck ökar risken för vattenplaning på vattentäckta vägar, så om du ofta stöter på sådana villkor, bör du byta däck om slitbanan slits ner till 4/32 tum. Likaså om snö och is finns farhågor, bör du vågar inte under 6/32 av en tum, eftersom traktion äventyras under denna nivå. Saker du behöver
One penny
One
fjärdedel
Visa fler instruktioner
1

Placera ett öre upp och ner i slitbanan med huvudet vänd mot dig. Du bör göra detta på flera ställen runt däcket. Så länge Lincolns huvud är genomgående täckt av slitbanan runt alla mätpunkter, så har du minst 2/32 av en tum av slitbanan kvar på däck.
2

Placera en fjärdedel upp och ner i slitbanan med huvudet vänd mot dig. Återigen, mäta flera punkter som är jämnt fördelade runt däcket. Om Washingtons huvud är genomgående täckt, så har du på minst 4/32 tum mönsterdjup kvar.
3

Placera öre upp och ner i slitbanan, men med "svansar "side pekade mot dig. Om slitbanan konsekvent täcker toppen av Lincoln Memorial, då du har minst 6/32 tum mönsterdjup kvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101964.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.