Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man lägger Snökedjor på en lastbil

Vinter och mountain körning kan vara svårt när vägbanan är täckt av is och snö. Is och snö minska dragkraft, vilket är mängden kontakta däcken upprätthåller med vägytan. Slirskydd är utformade för att passa runt däcket och ger extra dragkraft under ogynnsamma körförhållanden. Slirskydd måste installeras korrekt för att vara effektiva. Felaktigt installerade slirskydd kan skada din bil eller kastas ur bilen och bli en fara på vägen. Saker du behöver
Single slirskydd
Dubbel (tvåhjuliga) slirskydd
Marktäckande
T cam Tool Review Regn eller isolerade väder redskap
Visa mer instruktioner
Installera slirskydd:
1

Lay kedjorna på marken och inspektera dem för trasiga, vridna eller saknas länkar. Inspektera kammarna så att de inte är vridna. Lay kedjorna så de vassa ändarna av korset kedja krokarna är vända uppåt. Detta kommer att minska risken för skador på däcksidorna.
2

drapera kedjorna över däcket och sprida dem över slitbanan. Om du installerar en uppsättning dubblar (kedjor avsedda att täcka ett par hjul i tandem) lägga dem på marken och vik dem på mitten, dra sidan närmast lastbilen över och tvärs mot dig. Detta kommer att göra draperingar kedjorna över däcket lättare och tillåter dig att vika upp kedjan på det inre hjulet med mindre svårighet.
3

Dra bilen framåt ca 2 meter eller tills den främre änden av kedjan har passerat helt under däcket.
4

Fäst kroken på insidan väggen av däcket till den motsatta änden av kedjan.
5

Dra kedjan mot dig och ta bort eventuella extra slack.
6

Fäst S kam-stil krok på ytterväggen av däcket till den motsatta änden av kedjan.
7 < p> Använd den T-formade kammen verktyg för att dra åt kammarna på ytterväggen av däcket. En kam är en platt, halvmåne-formad metallplatta med en slits skuren i den. Den T-cam verktyg används genom att föra in den fyrkantiga änden i det fyrkantiga hålet på kammen och vrida. Kammen bör låses på plats.
8

Fäst ett rep av gummi presenning eller kedja-stil sträckaren över bredden på däcket. Krokarna på sladden ska vara vänd bort från däcksidan för att undvika att skada den. Två sladdar kan användas för att bättre säkra kedjor i plats. Femuddig, webb-stil sladdar finns också tillgängliga.
9

Kör ca en fjärdedel mil, sedan kontrollera igen och dra åt kedjorna. Kontrollera kedjorna ungefär var 10 till 15 miles därefter och lyssna efter ovanliga ljud som kan tyda på ett problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101212.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.