Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur läser jag in datum och år som Bil & Däck gjordes?

För att identifiera datum och år när ett däck tillverkades, du måste hitta identifikationsnumret på utsidan av däcket. Det amerikanska Department of Transportation förutsätter att däcket identifieringen omfattar tillverkning plats, däckstorlek och tillverkning koden, och veckan och året då däcket gjordes. Att veta tillverkningsdatum för din bil, måste du leta upp Vehicle Identification, Number, eller VIN. Saker du behöver
Anteckningar
Pencil
Kalender
Visa fler instruktioner
Däck
1

Leta identifieringskoden på dina däck. Identifieringskoden startar alltid med bokstäverna prick i olika order och kommer att fortsätta med 10 till 12 fler bokstäver, siffror eller symboler efter det. Identifieringen kod är på utsidan av varje däck.
2

Lokalisera de fyra sista siffrorna på däck och skriva ner dem, separera de två första siffrorna med de två sista siffrorna.

Billiga 3

Sätt de två sista siffrorna tillsammans som ett nummer för att bilda året däcket gjordes. Om de två sista siffrorna var noll och två, var du tröttnar gjorts under år 2002. Placera de två första siffrorna tillsammans som ett nummer för att bilda veckan på året det gjordes. Om de sista fyra siffrorna i identifieringskoden var tre, sex, noll och två, var dina däck gjordes i 36: e veckan av 2002.
Bilar Till Salu 4

Leta reda på VIN-nummer på din bil. VIN-nummer ska placeras på botten insidan av vindrutan på förarsidan. Skriv ned numret på ett separat papper
5

Bryt upp koden i sektioner med snedstrecken enligt följande:. Siffrorna ett till tre, siffrorna fyra till åtta, siffran nio, siffran 10, siffra 11, och siffrorna 12 till 13.
6

notera vad siffran 10 är. Detta är den sista siffran i året bilen gjordes om det gjordes mellan år 2000 och 2009. Om bilen gjordes före år 2000, då det kommer att få ett brev som siffran 10. Bokstaven Systemet startade 1980 som börjar med bokstaven A. bilföretag använde ett nytt brev varje år i alfabetisk ordning, så fordon tillverkade 1986 skulle ha bokstaven G. De startas alfabetet igen i början av 2010.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101394.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.