Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Åretruntdäck Vs. Vinterdäck

Att välja rätt typ av däck till din bil kan vara ett viktigt beslut. Välja mellan alla väder och vinterdäck kommer faktor i det beslutet, beroende på din specifika situation. All-season däck

Varken alla väder eller vinterdäck ska förväxlas med all-season däck, som inte är lämpliga för de flesta vinterförhållanden. Stränga vintern
Traction Standard

Både vinterdäck och åretruntdäck möta Svår Standard Winter Traction, vilket innebär att däcken ger tillräckligt fäste i lera och snöförhållanden. Dessa däck är märkta med symbolen av en snöflinga.
Kalla förhållanden

Vinterdäck är gjorda med en mjukare slitbana komposition. Detta ger bättre grepp på is och snö. Medan åretruntdäck kan pågå under vintern, kommer de inte har ett grepp lika bra i kallt väder situation.
Varm /Torr förhållanden

Sammansättningen av vinterdäck kommer att få dem att inte bara bära ut snabbare i ett varmare omgivning men också inte har bra grepp i torra förhållanden. Åretruntdäck kommer att pågå längre i denna situation och ge bättre grepp.
Slutsats
p Om du bor i en extremt kall yta, såsom Alaska, vinterdäck lämplig för de extrema vinterförhållanden där. De flesta andra områden, som växlar mellan varmt och kallt väder, är mer lämpade för åretruntdäck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101199.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.