Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur avkoda Däck

När man tittar på sidoväggen av ett däck, kan serien av bokstäver och siffror på det vara förvirrande, men är ganska enkel att avkoda. Däcksidan serien kan berätta din däckstorlek, tillverkare, hastighetskategori och många andra viktiga bitar av information. Annan information som visas på sidan av dina däck ingår last och däcktryck markeringar, speciella betyg väder och konstruktion typ. Saker du behöver
Däck avkodning guide
Visa fler instruktioner
Identification Code
1

Hitta serien av bokstäver och siffror på sidan av dina däck. De bör bestå av cirka 11 tecken (t.ex. 195/65R15 91H) och har ett snedstreck efter de första tre siffrorna. Detta är ditt däck identifieringskod.
2

Titta på de tre första siffrorna framför snedstrecket. Detta nummer är bredden på däcket i millimeter när den är uppblåst och på fälgen.
3

Hitta tvåsiffrigt nummer som följer snedstreck. Detta nummer, proportionerna, berättar höjden av sidovägg uttryckt i procent av bredden. I exemplet är däcksidan höjd 65 procent av 195 millimeter, eller 127 millimeter. Detta är avståndet från kulan, eller den del av dina däck som tätar på fälgen till slitbanan.
4

Leta efter en bokstav efter tvåsiffriga nummer. Detta syftar på den typ av däck du har. De däck som används idag har ett "R", vilket indikerar ett radialdäck. En mindre vanlig brev skulle vara "B", vilket indikerar en bias-ply däck.
5

Hitta det tvåsiffriga numret som följer bokstaven på ditt däck, 15 i exemplet. Siffran hänvisar till diametern på hjulet däcket kan passa på. Dessa siffror varierar vanligtvis från 13 till 20 inches för bilar, och de är större för större fordon.
6

Leta efter en plats i koden. Detta är ibland följs av ett tal som representerar mängden av vikt däcket kan säkert hålla. I exemplet betyder 91 däcket kan stödja omkring £ 1356. Ju högre siffra, desto större lastbärande förmåga.
7

Hitta bokstaven i slutet av däckets identifieringskoden. Detta brev är hastigheten rating av dina däck. I exemplet representerar "H" en toppfart på 130 mph. Använd ditt däck guide till dechiffrera hastighetsklass på dina däck.
Ord
8

Titta på sidan av däcket för namnet på däcktillverkaren. Detta kommer att bli den största komponenten på sidoväggen och är ibland skrivna på vitt så att det sticker ut.
9

Hitta däckets linjen namn. Detta kommer också att vara ganska stor på sidoväggen och oftast följer tillverkarens namn. Linjen är det namn som tillverkaren gav just den typ av däck.
10

Leta efter en lista över material efter identifikationsnummer på dina däck. Denna lista över material är vad ditt däck är tillverkad av.
11

Leta efter ordalydelsen krasslig markeringarna på dina däck. Detta hänvisar till byggandet av dina däck.
Symboler och andra koder
12

Titta under däckets linjen namn för en bokstav och en siffra inuti en cirkel eller kvadrat. En cirkel eller fyrkant är den internationella efterlevnad symbolen för dina däck. Detta betyder att däcket uppfyller alla statliga normer för ett visst land. Använd ditt däck guide till dechiffrera vilket land dina däck uppfyller alla krav i. Det kan finnas mer än en lands standarder som det uppfyller eller överträffar.
13

Hitta en serie siffror och bokstäver som börjar med DOT . Detta är Department of Transportation efterlevnad kod. Detta betyder att däcket uppfyller eller överträffar de standarder som och upprätthålls av DOT. Detta kommer att följas av dina däck individuella identifikationsnummer.
14

Leta efter en kod precis ovanför listan av material i dina däck. Denna kod är för en enhetlig Grade Tire kvalitetsnormer, som utser en bas mönsterdjup och grepp grad att dina däck möter.
15

Hitta din däckets identifieringskod. Efter detta på däcksidan blir speciella väder beteckningar som "M + S", vilket betyder att däcket är en lera och snö däck. Det kan också vara en symbol betecknar svår snö tjänsten.
16

Leta efter en två-tecken symbol efter vädret markeringarna. Denna symbol representerar det ursprungliga fordonet då däcket gjordes för. Vissa däck har inte denna beteckning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101803.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.