Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så monterar du ett däck med skedar

Montering ett däck får inte vara så enkelt som att byta hjulet på ett fordon men kan göras med rätt verktyg. Däck skedar är mycket användbart när du monterar ett däck på en fälg. Däck skedar är tillverkade av stål och är vanligtvis 24 inches lång. De infogas mellan fälgen och däcket för att ge föraren hävstångseffekt när man försöker ta bort däcket. Däck skedar kan köpas på en lokal Biltema. Dess en bra idé att hålla en uppsättning i bakluckan på din bil om du inte har ett reservdäck som redan är monterad på fälgen. Saker du behöver
ersätter däck
Jack
rörtång Sida 2 däck skedar
Däck hammare
Air kompressor
Däck smörjmedel
Visa fler instruktioner

1

Använd en domkraft för att höja bilen på den sida med däck som behöver bytas ut.
2

Lossa muttrarna med en rörtång. Avlägsna däcket.
3

Placera däcket på marken med ventilskaftet uppåt. Slå den inre kanten av däcket med ett däck hammare tills den separerar från fälgen. Var noga med att inte träffa fälgen. Upprepa proceduren på den yttre kanten av däcket.
4

Place vikt på kanten av däcket genom att stå på den. Detta kommer att driva däckvulsten ner. Sätt däcket sked mellan fälgen och vulsten av däcket. Dra på sked att skilja däcket från fälgen och ta bort. Använd foten för att hålla sked ner och på plats.
5

in den andra skeden i däcket, bredvid sked du håller med foten. Bänd vulsten runt däcket. Denna sida av däcket ska vara helt från fälgen.
6

Stå däcket och fälgen på sin ytterkant. Sätt däcket sked till baksidan vulsten av däcket, från baksidan av fälgen. Använd däcket hammare för att slå däcket och ta bort den från kanten.
7

Placera kanten på marken med ventilskaftet uppåt. Smörj pärla av däcket och skjuta nya däcket på fälgen.
8

Sätt däcket sked mellan fälgen och däcket. Skjut sked tills däcket poppar på fälgen. Upprepa proceduren på motsatt sida av däcket.
9

Använd en kompressor för att blåsa upp däcket. Placera hjulet på fordonet.
10

Dra åt muttrarna på hjulbultarna. Avlägsna domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101696.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.