Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Uppriktningen Specifikationer för en WRX

Hjulinställningsfel specifikationer variera från en bil till en annan beroende på varje bils syfte och normala driftsförhållanden. Någon som använder sin bil i första hand att pendla i staden skulle sannolikt köra en bil med olika anpassning specifikationer än de i en bil som kördes av någon som raser off-road i tuffa förhållanden. Subaru WRX är ungefär så nära man kan komma till det senare och fortfarande vara lagliga gatan och till salu på återförsäljare partier i Amerika. Den WRX är en all-wheel-drive kompakt prestanda bil som tillverkas av Subaru. Det är en snabb liten hoppade upp all-wheel-drive fyrdörrars demon, och som sådan kan ha de mest aggressiva anpassning specifikationerna för någon produktion konsument bil på marknaden. Factory rekommenderat däcktryck Alignment Specifikationer

fabriksrekomenderade hjulinställning specifikationer för Subaru WRX är som följer. Den främre höger och vänster däck tå bör vara noll och + /- 3mm. Den främre höger och vänster däck camber bör sättas till noll, + /- noll grader på tre minuter. Den bakre höger och vänster däck tå bör vara vid noll och + /- 3 mm. Den bakre höger och vänster däck Spannet bör vara -1,0 grader och + /- noll grader i 45 minuter. Den WRX lager Caster inställningen är ca 3,5 grader och är typiskt nonadjustable från WRX fabriksinställningarna.
Översikt av WRX Factory Rekommendationer

svagt negativ camber inställningen för enbart bak är optimal för att ge även däckslitage under normala körförhållanden. Med främre och bakre tån inställd på noll grader det bidrar till solid, pålitlig hantering samt rak och jämn spårning. Den noll främre och bakre toe inställning är speciellt viktig för företaget och rak körning på motorvägen marschfart.
Justera Däck Alignment

hur aggressivt du kör din WRX och vilken typ av vägar och förutsättningar man vanligtvis stöter på kan hjälpa dig att bestämma korrekt inriktning inställningar. Mer extrema eller onormala körförhållanden kan kräva smärre justering justeringar. Till exempel, för touring användning kan WRX främre högra och vänstra camber ställas in på -1,0 grader, och bak höger och vänster tå kan ställas in på 1 mm toe-out. Mer betydande anpassning justeringar kan kalla för eftermarknaden delar installation. Till exempel kan en "sport" WRX inriktning kräver det främre högra och vänstra camber ställas in på -1,5 grader och bak höger och vänster camber ställas in på -1,0 till -1,25 grader, men dessa skulle kräva installation av en camber . justering kit
Däck Alignment Justering Effekter

Lägga till en svagt negativ camber hjälper däckets slitbana stanna platt och fullt engagerade med marken, vilket också kan förbättra hantering kapacitet vid högre hastigheter. Dock kommer för mycket camber reducera bromstrycket dragkraft och acceleration dragkraft, ökad tramline (däck vandrade i sprickor och spår) och krona känslighet (däck vandrade på väg kontur), och negativt påverka däckslitage, speciellt inre däckets slitbana. Konsultera en mekaniker om mer betydande anpassning justeringar för din bil.
Översikt av Alignment Villkor

Camber avser den positiva eller negativa grad ett däck lutar sedd framifrån eller baksidan av ett däck. En noll grader camber skulle vara ännu, en negativ camber skulle ha däcket pitching inåt mot fordonet. Tå hänvisar till vinkeln hos ett däck som ser den ovanifrån. En negativ toe kommer slå inåt mot fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101739.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.