Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man läser en fälgdiameter

Mest fälgar kommer med tre vanligaste storlekarna stämplade eller kastas i baksidan av navet. Dessa är de viktigaste storlekarna för att avgöra om fälgen passar däcket och fordonet du vill lägga den på. Det finns emellertid två andra mätningar som ofta förbises, och dessa kan vara lika viktigt att montering av däcket och fordonet på rätt sätt. Saker du behöver
Mäta Pen tejp Mössor och papper
Straightedges (2)
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera stämplade storlek på baksidan av navet på fälgen. Detta är den tilldelade uppmätta storleken av fälgen, och det är uppdelat i tre storlekar: diameter, bredd och bult mönster. Till exempel indikerar en 14 genom sex av 4,5 behandlingen på fälgen att diametern på den fälg är 14 inches, och det kommer att ta de flesta 14-tums däck. Den 6 i mitten visar bredden av fälgen. Däcken har flexibla sidoväggar och kan passa till de flesta fälgar, men det är bäst och säkrast att använda en bredd diagram för att inte äventyra ett däck eller har det inte eftersom det är för brett för fälgen. Den 4,5 är bulten mönstret, mätt från de två bulthålen längst från varandra. Detta antal bestämmer också om fälgen passar på din bil eller inte.
2

Mät fälgbredd och diameter med ett måttband om du inte kan hitta fälgdiameter på insidan navet ansikte fälgen . Diametern mäts från botten av vulsten på ena sidan av baksidan av fälgen till den andra sidan av baksidan av fälgen. Bredden mäts från botten av vulsten på baksidan av fälgen till botten av vulsten på den främre sidan av fälgen. Mät längst avstånd mellan bulthålen att bestämma bultmönster.
3

Skriv siffrorna nere på en bit papper.
4

backsteg och offset på fälgen är också viktiga mätningar för att avgöra om fälgen kommer att arbeta med däcket och fordonet ansökan.
5

Mät backspace av kanten genom att köra en linjal över kantvulsten och släppa en annan linjal ner till ytan av hjulet. Spela det avståndet på papper.
6

Bestäm förskjutningen genom att observera i vilket område navet i fälgen är belägen. Till exempel är det centreras helt mellan de främre och bakre kantvulsten (noll offset)? Om inte, är det en positiv offset (ett djupare infälld nav utvidgar däcket utåt) eller en negativ offset (ett grundare infälld nav kommer att sjunka däcket djupare in i hjulhuset)? Gör en anteckning på papperet om fälgen är noll, positiv eller negativ offset. Vissa stater tillåter inte en däckets bredd för att förlänga ett hjulhus, och en positiv offset fälg kan manipulera positionen av däcket för att göra just det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100967.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.