Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man bedömer när däcken behöver bytas

Körning på slitna däck är farligt . Däck utan tillräckligt mönsterdjup saknar dragkraft och hantering och är föremål för vattenplaning . Ett slitet däck kan blåsa ut , vilket leder till en olycka eller att fastna på sidan av vägen . Regelbundna inspektioner och kunskap om när ett däck ska bytas kommer att minimera risken för ett dåligt däck upplevelse . Saker du behöver
Quarter
Penny
Visa fler instruktioner
1

kontrollera varje av bilens däck för ojämna eller ovanliga mönster slitagevarnare . Om slitbanan på ett avsnitt av ett däck är helt bortnött ska däcket bytas ut. Ojämn slitbanan slitage indikerar problem med bilens anpassning eller lufttrycket .
2

Kontrollera mönsterdjupet på flera ställen runt däcket i varje slitbanefåra med kvartalet . Stick kvartalet i slitbanan med Washingtons huvudet mot däcket . Om du kan se toppen av huvudet , har du mindre än 4 /32 tum i mönsterdjup .
3

Mät mönsterdjupet med öre och Lincolns huvud om slitbanan på däcket är mindre än 4 /32. Om överdelen av Lincolns huvud visar , har däcket mindre än 2 /32 tum av slitbanan. Den lagliga minimum för mönsterdjup är 2/32 och däck med mindre än detta bör bytas ut omedelbart .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101420.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.