Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man tar bort ett ventilskaft

En konventionell ventilspindeln på ett däck är en metall ventil som kan upprätthålla lufttryck. Det är täckt med gummi för att skydda den och att hjälpa till att försegla hålet ventilskaftet av fälgen. Utsatt för de extrema förhållanden i miljön, kan gummit av ventilspindlar försämras med tiden. Däcktillverkare rekommenderar ersätter ventilspindlarna varje gång ett däck ändras. Det finns olika typer av ventilspindlar som kräver olika förfaranden för återsändande. Saker du behöver
Däck maskin
Däck stam avdragare
butik trasa
Däck core borttagning Ratchet Tool Review och Hylsnyckelsats
Tänger
Visa fler instruktioner
Hur man tar bort ett ventilskaft
1

Ta bort locket ventilskaftet och sedan använda ventilspindeln verktyget core bort för att ta bort kärnan. Vrid kärnan moturs tills kärnan kan extraheras. Däck med lufttryck i dem kommer att rensa ventilkärnan utåt, så gäller försiktighet och skyddsglasögon.
2

Avgör om ventilskaftet är en Tire Pressure Monitoring Sensor (TPMS). De flesta fordon som tillverkats under 2007 fram till nu har TPMS-sensorer. Ett sexkantshuvud fästmutter kommer att vara närvarande, hålla ventilskaftet hos sensorn i läge på hjulet. Om du märker en hex head mutter över ventilskaftet, använd Ratchet och en socket för att ta bort muttern genom att vrida den moturs tills du kan extrahera den från ventilspindeln. Peta TPMS sensorn i ventilspindeln hålet i fälgen så att du inte skadar givaren samtidigt bryta ner däcket att extrahera sensorn. Om det inte är ett TPMS givare ventilskaft, hoppa över detta steg.
3

Bryt ner däcket från fälgen (om du inte redan har gjort det). Om du extrahera en TPMS sensor bryta ner däcket från båda sidor av fälgen och bara ta bort den översta däckvulsten från fälgen för att ta bort sensorn. Om du tar bort bara en vanlig spindel, bryta ner den övre delen av däcket endast om så önskas och tryck ner på gummi sidovägg. För en enkel åtkomst för att ta bort ventilskaftet, helt ta bort däcket från fälgen.
4

Inspektera toppen och botten av ventilskaftet. Det finns olika typer. Vissa högtrycksventilen stjälkar kan hållas på plats med kanten ungefär som ett TPMS-sensor, men utan sensor fäst undertill. Dem tar bort denna typ av ventilskaftet, håll den runda basen av stammen från under kanten med en tång för att hålla den stilla medan du tar bort muttern från den övre ventilspindeln med Ratchet och en socket.
5

Skruv en avdragare ventilskaft på spindeln hos en konventionell ventilspindeln. Placera en trasa på kanten av fälgen för att skydda den från repor genom ventilskaftet avdragare. Använd avdragare som en hävstång och bända ventilskaftet ur sin sittställning i fälgen. Ibland kommer du ådra skador på ventilskaftet, men helst man tas bort, ska den bytas ut mot en ny.
6

Kontrollera ersättare ventilskaften sitter ordentligt i ventilskaftet hål RIM. Torka av toppen av kanten nära ventilskaftet hålet från all smuts, lera och annat skräp.
7

Byt ventilskaftet genom omkastning av proceduren från hur du tog bort den typ du har på fälgen . Konventionella ventilskaften kan trumkassetten med hjälp av avdragare däcket stammen tills stammen når sin sittställning. TPMS-sensorer bör inte monteras tillbaka på fälgen tills däcket har ersatts på fälgen. Annars kan uppstå på sensorn när man försöker rikta in pärlan av däcket på fälgen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101008.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.