Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

En hjulets X Factor och dess förhållande till Brakes

En hjulets X-faktor är ett annat sätt att beskriva sin bromsok överhäng eller avslut . Ett bromsok är byggandet som inrymmer bromsbelägg och kolvar . Tjockleken passar över rotorn och gäller friktion för att bromsa eller stoppa ett fordon när bromspedalen trycks ner . Faktor X mäter mängden avslut från fordonets monteringsdynan till ytterkanten av bromsok . Korrekt clearance bidrar till att upprätthålla ett fungerande bromssystem . Utförsäljning

X-faktorn utrymmet är från bromsok ytterkant till monteringsytan av hjulet . En inombords bromsok innebär att monteringsytan sticker ut förbi tjocklek . En utombordare bromsok är ett som sträcker sig längre än den montering skivan ( hur långt bromsok sticker ut ) .
Normer

lämpligt godkännande för ett fordon beror på dess hjul och tjocklek systemet. Som en riktlinje rekommenderar Brembo Brake Systems minst 3 millimeter utombordare clearance mellan bromsok och fälgen .
Mätning

X-faktorn mäts vanligen i millimeter och kräver ett verktyg speciellt utformad för att mäta tjocklek avslut . Om det inte finns tillräckligt med utombordare clearance , kanske ett hjul spacer vara nödvändigt att förlänga bromsoket .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101792.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.