Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur att byta däck på en Toyota RAV 4

En punktering bör inte vara ett stort problem för Toyota RAV4 ägare. Framställas genom att kontrollera att du har rätt verktyg för att byta däck. Ett reservdäck, domkraft och lug skiftnyckel är viktiga verktyg. Toyota RAV4 är utrustad med en full-size reservdäck fäst på baksidan av fordonet. Under 2009 har en valfri sportpaket lagts till som ger bilisten möjlighet att radera den bakre reservhjul och använda en liten reserv istället. Saker du behöver
Jack
rörtång
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på så plan yta som möjligt. Vid körning med en platt, är det inte alltid så lätt att hitta den perfekta parkering plats, men undvika kullar. Slå på en saftblandare för ökad säkerhet. Ta ut reservhjulet. Placera den nära däcket som behöver bytas ut. Toyota RAV4 jack och lug skiftnyckel hålls normalt under framsätet på passagerarsidan. Ta bort dessa verktyg och även placera dem nära däcket som ska bytas ut.
2

Leta lyftpunkterna på Toyota RAV4. Domkraften lyfter inte korrekt om inte rätt lyftpunkterna inte används. Till skillnad från på andra fordon, lyftpunkterna är på fjädring, inte på fordonets ram. Vid byte av framdäcket, lokalisera lyftpunkterna bakom hjulen. De bakre lyftpunkterna finns flera inches i från kanten av ramen, något framför hjulet. Fäst kontakten till lyftpunkterna. De fem muttrarna behöva lossas men ej bort. Placera rörtång på den första muttern och vrid nyckeln moturs. Lossa nästa mittemot den första tills alla fem muttrarna är lösa.
3

Höj bilen genom att vrida uttaget. Däcket behöver bara höjas tillräckligt högt för att enkelt flytta däcket utan att gnugga mot ytan fordonet är parkerat på. Se till att reservhjulet har tillräckligt med utrymme också.
4

Ta bort alla muttrarna från punktering. Klämmer sig fast i däcket och ta bort den från bilen. När däcket har avlägsnats, fäst reservdäck till samma plats. Dra åt muttrarna nog att däcket inte ska ramla av när den sänks till marken.
5

Vrid jack att sänka däcket till marken. Dra åt muttrarna i samma ordning som du lossade och tog bort dem. Muttrarna ska vara så säker och tät som när du började. Den punktering kan nu lagras på samma plats på fordonet såsom den reservdäck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101206.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.