Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du köper Vinterdäck

Om du bor på en plats med hårda vintrar, då vet du hur svårt det är att köra i extrema vinterförhållanden. Kallt, is, snömodd, underkylt regn och snö gör alla vägarna farligare. Du kommer att behöva vinterdäck för din bil. Regelbundna all-season däck förlorar prestanda på våta eller isiga ytor. Vinterdäck är gjorda med en annan gummiblandning och har komplexa slitbanemönster som förbättrar kraftförsörjning, bromsning och styrning. Instruktioner
1

Inse att du kommer att behöva köpa fyra däcken. Vissa människor försöker att passa just deras framdäcken med vinterdäck. Detta är faktiskt farligare än bara lämnar all-season däck på din bil, eftersom det kan leda till att du snurra ut. Alla fyra däcken ska vara samma märke, storlek, modell, hastighet-klassad, belastningsindex, slitbanemönster och typ.
2

Leta efter en symbol på sidan av däcken som består av en snöflinga på berg. Däck med denna symbol har passerat stränga Svår Standard Winter Traction. All-säsongen eller åretruntdäck är märkta med M + S (som står för lera och snö) och inte är acceptabla för användning i extrema vinterförhållanden.
3

Bestäm vilken storlek på däcket du kommer att behöva. Det vanligaste misstaget är att köpa däck som är för små för fordonet. Kontrollera bilens ägare manuell eller leta upp din bil genom att märke och modell i en databas. De flesta ställen som säljer vinterdäck kommer att ha en av dessa datorer.
4

Kontrollera mönsterdjupet. Om du planerar att driva i snö och slask, sedan däckets mönsterdjup måste vara 6/32 tum eller mer.
5

Montera däcken, eller betala någon annan att göra det. De flesta butiker som säljer däck utför även arbete, så att du har dem installerade rätt när du köper dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100810.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.