Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Rotera Volkswagen Rabbit Däck

Roterande dina däck är en viktig del av fordonsunderhåll. Däcken håller längre och presterar bättre när de slits jämnt. En Volkswagen Rabbit är en front-wheel-drive bil, vilket orsakar framdäcken att bära tyngre än bakdäcken. Även äldre modell Kaniner kan ha en munk i bakluckan, de nyare har en full-size reservdelar, vilket också bör införlivas med rotation mönstret. Det låter komplicerat, men det är verkligen ganska enkelt. Saker du behöver
Däck järn
Jack
4 Jack står
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla fyra navkapslar och använd ett däck järn för att lossa varje mutter på varje däck för din Volkswagen Rabbit. Navkapslar brukar komma upp med en bra ryck på en fälg. Lägg dem bredvid hjulen de kom från liknande skålar.
2

Jack upp framför bilen och skjut pallbockar under ramen för att stödja det. Avlägsna domkraften och upprepa denna process i den bakre delen av bilen. Addera 3

Vrid muttrarna på ett däck moturs och dra dem bort från bulten dubbar. Ställ in nötterna i navkapsel bredvid det däcket, så att du vet vilken hjulnavet de kom ifrån.
4

Dra däcket av och lägg det på marken bredvid navkapsel. Upprepa detta steg för varje däck monterade på bilen. Pop stammen och avlägsna full storlek reservdelar. Lägg det på marken av stammen.
5

Flytta full storlek reservdäck på passagerarsidan Bakhjulsnavet. Flytta den högra bakre däcket till den främre förarsidans hjulnavet. Skjut fram förarsidans däck till den bakre förarsidan hjulnavet. Flytta den bakre förarsidan däck till passagerarsidan hjulnavet. Plocka upp det främre passagerar-side däck, lägga den i utrymmet i bakluckan och stänga bagageluckan.
6

Montera nya förarsidans framdäcket på pinnbultarna i hjulnavet. Dra åt de fem muttrarna och dra åt varje mutter till 90 ft lbs. i ett stjärnmönster med momentnyckeln. Upprepa detta på varje däck på deras nya hjulnav. Äldre kaniner kan ha en fyra-bultmönster, som du vridmoment i ett kors mönster. De kan också kräva att du vridmoment till olika inställningar. Se din reparationshandbok.
7

Ställ domkraften under bakre delen av bilen och lyft av den från domkraften. Dra jack sticker ut och sänka den bakre delen av bilen. Upprepa denna process på framsidan av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101169.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.